經過咁多年,西九龍最好屋苑仲係咪奧運/四小龍?

309 回覆
71 Like 34 Dislike
但就算用平民商場standard,佢都係比較頹嗰type
上面話四小個基座寒酸
其實一樣道理, 日日買muji nike 咩
對家庭客黎講寧願要幾間補習社仲有用

住奧運 九龍 匯壐 個班大陸人
同平時上水天水圍個班兩個世界
同佢哋講下六四講下台獨先算
同佢哋講下六四講下台獨先算
擎天半島平盤都係3-4萬姐
唔值得吹
其實住邊都要好睇你做野係邊
我無咁威 我間公司仔開係觀塘 所以奧運對我黎講只係垃圾地方對港島撚同大陸狗價值自然唔一樣
九龍站上蓋
唔洗下下都用天水圍黎比
荃灣 大圍 美孚 馬鞍山 港島 一樣唔多大陸人 移唔出香港 起碼自己圍子唔好群埋班普通話人 呢個我諗法 奧運/白石角(唔知點解好多) 搞到自己好似住深圳咁
我唔知樓上係咪真係2球九龍搬奧運
但講真大把人人身priority唔同
我之前兩球半一年咪又係同屋企人住
返工唔捨得搭的士
做金融工作唔穩定慳得就慳有咩問題
我做過幾間d同事都有幾個夜晚買多個餐第二日食啦
美孚真係幾爽,唔會有乜名牌店,樣樣嘢都係合乎民生需要,交通又方便,地鐵巴士去邊都有,如果唔係樓齡太高其實係好完美
唔洗咁勞氣嘅
我好多年前住過年零四小 我都同意全港無乜邊區可以同荃灣西配套平起平坐
只不過以呢四個屋苑規模兼周邊配套 同成個荃灣西比係根本唔係apple to apple姐 中間隔咗幾條天橋同馬路
大家亦唔會以奧海城搭個旺角街市又同成個荃灣西比啦
美孚上蓋係撻靚地嚟㗎 拿拿林拆咗佢重建好過
Vwalk d 舖都唔錯,師兄你搞笑咩
除咗食同金舖,有嘢行咩
基座即係蛋糕樓下面個商場
以前發展商好興住宅坐住L123 rental retail 俾住客有自給自足基本生活機能 近年新屋苑個商場感覺越做越細
白石角近東鐵線嘛
同埋佢地好鐘意呢種小區式社區,例如啟德
九龍站唔係西九龍既咩原來 ,最好屋苑有咩好討論
天璽
其實如果無家底既話,年薪2M 好少,如果其他洗費大既話,勉強住九龍站無幸福
月薪2M 再諗啦認真
景觀 bad as fuck
人哋尖尖自喜緊你唔好咁應打落去啦
唔好計宜家 當年住美孚嘅人不嬲有啲錢
好多都係嗰度發跡 你肯收購佢都唔一定賣俾你
西斜啫 貼下3M定4M 開勁啲個冷氣
有全海望下仲bad

我就有得fuck 就fuck啦
對住個西斜海狂fuck d 女
我前幾版都講過,大家唔同背景睇既角度都唔同
見到話食飯剩係得惠康360 無乜其他選擇既,證明只係唔夠錢,唔夠時間,果度唔適合你,其實無咩錯
如果你唔洗番工被動收入每月幾球唔洗做,每日lunch 大撚把時間落Joël Robuchon hea 一個晏就,夜晚再上icc 食個飯
其實就突顯到九龍站個價值,大前提你要同時有錢有時間咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞