經過咁多年,西九龍最好屋苑仲係咪奧運/四小龍?

309 回覆
71 Like 34 Dislike
咁咪唔好走入去囉
係連登講搭車就嘥氣嘅,大家都覺得30歲靠交通工具好可憐
遲啲有橋落南昌,唔使日曬雨淋
係連登只要屋苑要露天去鐵已經係死罪
有天橋隧道去鐵嘅就要計時屋企大門<->月台幕門
Grandaustin溱8就踩多腳屋苑平台大到媽閪
四小龍斜對面咪有街巿...
揸車經過見到有個橋躉接口位好似係通aeon?
冇大型商場
果啲都唔差,始終九龍站既檔次係高一級
想問下基座係點解
巴打買2房定3房
奧運站命名,好似係因為當年申辦亞奧失敗,口號好似係: 香港一定得
係因為奧運金牌喎
九龍站、奧運、沙田、大圍、將軍澳、太古城,都係有個好嘅基座商場再連接住地鐵站

事實上一個好在基座商場就係一個極大嘅加分位,蛋糕樓模式真係符合港人嘅生活習慣

四小個基座拍埋去上邊果幾個地方,直頭係寒酸
有就唔係呢個價
好似aeon 樓上有個接口位,應該係經商場出入,到時碧海個商場應該有部分位置要改成24小時通道
曼克頓山其實幾ok
美孚買餸民生野個d都好抵好多選擇
但偏偏好多人就係抬高四小去到同上邊果啲地方比,抬到依家overpriced
我覺得唯一真係叫贏嘅係條鐵去東九方便啲
一房唔使 2萬一呎,兩房都係2萬1 左右
係咪真係冇呀 咁吸引?定少啲啲咋
一定係南昌邨,海景近鐵路站
呢個都係我其中一個揀佢嘅原因
上邊有人話曼克頓山附近嘅民生商場冇乜裝修 唔夠高檔我真係笑撚咗 民生嘢最緊要就係價錢同方便
大家都係買千幾二千萬樓姐,真係當自己富豪咩
搵呢個錢仲會同白卡曱甴互屌?
佢哋成日打飛機嗰個aeon
荃灣西係有齊aeon 一田 donki 無印
楊屋道街市全港性價比最高 無論價錢種類都係屈機 仲未計以上所有地方都可以有蓋天橋行曬過去
vwalk南昌街市維港匯就算你l拉埋都輸9成
更何況冇人會當係一區 我知道你自己住落有感情 不過個盤系咁多就咁多 點樣吹佢都係九龍中價上車盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞