經過咁多年,西九龍最好屋苑仲係咪奧運/四小龍?

309 回覆
71 Like 34 Dislike
ICC 歐資,基本上自爆曬咁濟⋯ ching你同事知唔知你喺連登咁把炮
咁VP有2M真係唔常見 係幾叻仔下(如果係真) 但學人分高低人種真心笑死 係咪貼完稅單收入多過佢就可以當佢係低等人? 搵多小小真係當自己同班有錢人係同級 笑死
海桃灣樓下已經成堆補習社,中產地區唔會缺依啲嘢
拆左重建嘅話啲樓一定又高又密又貴宜家美孚啲樓呢個高度已經叫啱啱好,都好多人住㗎啦
好多某地區住客會踩海桃灣商場得補習社
話自己樓下個個多野買
到柏景灣多d野買嘅時候就話多野買冇用
補習社先有用
反而大角嘴班香港人好多都有問題
一係廢佬 一係平時坐馬會報紙檔個傻佬
美孚有100棟樓 仲要成個地鐵站卡左係度 我都想知有咩公司夠實力可以起曬佢地黎重建
我諗美孚係一個好例子去forecast將來嘅太古城會點處理
現階段淨係九龍城業權都嘈到拆天 似乎無official風聲打算點搞美孚
美孚一定好難搞入面住嗰啲仲要有啲錢嘅,唔係咁易收到 不過香港大把舊樓未搞掂,政府唔會得閒理住
美孚除非有即時結構危險
如果唔係諗都唔使諗政府會出手搞
點漏法?
樓上滲水?
我間屋就浴缸滲水到牆身同地板
一係就天花水喉老化滴水
都有聽過喺樓上滲落嚟
一聽到住荃灣呢啲新界地方成個人都即刻cheap哂
浪澄外表望落靚靚仔仔 睇唔出
我住美孚都多數喺 hktvmall 買嘢,食飯都好少喺美孚到食,平時一落樓下就攞車走人,所以我一直都認為曼山個配套係唔值佢個價
美孚個 demographics 十足一個城鎮咁,有錢同窮嘅都有
有排都未搞到美孚啦

而家搞掂八文樓先算

竟然,恒隆樓都咁
翔龍灣樓下有船過北角,巴士選擇都幾多,隔離係體育園
又未去到禁差
香港人一聽到碎屍案就已經耍手擰頭,所以正常香港人唔住
住美孚通常有錢嘅一定係老一輩,住咗咁多年邊捨得搬
仲有藥房嘅,大陸人經常出沒嘅地方點都一定有啦
一啲唔近,近科學園就真
淨係雙鐵加荔枝角公園都屈
你咁撚得閒開咁多個房屋台po講呢個盤個個盤唔話你係AA狗都唔好意思啦
利申FO 番去book trade啦咁得閒上網9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞