Router路由器 集中討論區(67) 為己為人 中共牌子勿選購

314 回覆
3 Like 1 Dislike
如果dns 問題 點解又唔係全部用linksys 既有事 係得部分人有事
係好多人都有 都話叫關左個ipv6
佢會正常 但每當ip 一轉 佢就會斷線 紅燈
我之前一直用開NETGEAR
貪CSL 早鳥再用code $22xx
就買咗3枝 linksys velop pro 7
完全同意巴打你講嘅情況
永不錄用linksys

我都係轉返NETGEAR r773
真係兩個世界嚟
換完 我話尻之佢
試下睇下呢度會唔會有人斷線紅燈 你去問返個啲人
點解決最後 有答案的話記得置頂
做福 用呢隻牌子用家祝佢地用得開心
你去返上面我貼個個人個blog研究
我無趣知
我唔會再用呢個牌子 一定
終於有人出現 唔洗講咁多 痴撚線呢隻牌子
講真邊會出左無耐 屎忽痕換
玩咩 仲問我嬲 梗係嬲啦
仆街我都係個時 csl store買架有無咁岩
早兩日見到巴打你講
差啲以為自己開post
仆你個街埋單6千幾比啲咁嘅質素我
我就冇巴打你咁好心機研究
我淨係知用NETGEAR 冇斷過
灰撚到
所以以後未屎忽痕
我一用返裝完已經知道 兩個世界 兩個層次
吊佢老母 當初970出即刻買好過
終於有同病相連
你裝時佢第一次用佢個西app 有無要reset幾次
簡直你講既完全明 。係即刻想吊佢老母 向呢間公司 夠買970
吊未係囉 我唔係想研究 係想解決
買完 都想用到一年都好 咁快換 好浪費
真係搞唔掂 總之呢隻品牌 永不會再用
痴尻線
我擺遠啲
放入廁所已經紅燈
唔講近遠 佢成日無尻啦啦斷一斷開 先最撚on9 係必會發生 但佢會一兩秒自動再連返最遠個部分機
呢個應該係一個bug 佢唔係連最近個部分機先好笑
再撚on9 佢一轉ip dns會異常 你就唔洗望 就知佢其中一部分機無左連線 跟住如果你用iphone 你禁入wifi佢會長期彈隱私警告
之後我就研究 肯定係個dns問題 我以為電訊邊 之後佢地係唔關佢地事 係肯定正常 總之最後搵到個人個blog佢搵到個根源 總之唔撚搞轉左就
講起佢個西app都白尻痴 我覺得第一次裝 個啲人一定會reset幾次 on9到震
970太貴
770啱啱好
其實呢隻已經係第二隻同款sim router出現相同情況,我之前解決方法係請假拎咗去代理度搞,
今次呢隻又同樣紅燈情況,
搞到我想放棄呢個品牌算啦。
Home5g SMT剩係指定華為、tplink、oppo、linksys呢四個牌子,我真係唔想用其他三款牌子嘅router呀
你係點解決之前出現無限閃燈無反應情況?拎返保養一換一?
揾左陣web ui都唔係好見5ghz set 80mhz個setting,係咪關Smart connect事? 5ghz channel已set做3位數,2.4ghz已lock 20mhz
我部ax12開左Smart connect都可以set到2.4ghz/5ghz用咩mhz架喎,如果無得比你set可能係因為你個部低階d?
btw我之前手痕試過5ghz set做160mhz穿透力勁差跌左50%速度,所以我明點解預設係set80mhz
咁oppo囉
巴打方唔方便show邊度set 5ghz 80mhz
3位數非DFS wifi channel 都唔 support 160MHz
邊有人主動幫隻router講好說話
明明就係垃圾先穩唔到160mhz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞