Router路由器 集中討論區(67) 為己為人 中共牌子勿選購

314 回覆
3 Like 1 Dislike
全部低階野
呢隻唔係最新既wifi7咩,點會咁多bug
係好耐之前 netgear都係自動 無問題
係linksys 唔知咩問題會影響到個dns
所以未話ip 一轉 未就黎料囉google下 mobile01未大把人咁囉 一打已經有啦
點鬼知佢 睇外國論壇rabbit 有啲鬼佬
仲好笑 啲留言 😂
reddit
最On9係wan2.5g,但Lan得1G
router真係人夾人

所以唔同牌子都會有fans
呢個真係唔知點解要咁出
Linksys Netgear tplink 用過晒
最後發現商用先穩定,行AP最好
我裝修果陣有諗過行AP,但諗諗下好似太誇
結果拉定幾條暗喉入房,再經lan行mesh算
裝好 啦 完勝
netgear orbi770
行到邊依家訊號都滿格 斷都唔斷 即刻心情都舒暢
仲解決埋 linksys velop pro7
iphone入面長期會彈隱私警告問題
吊佢老母佢唔知搞到個dns 仲乜尻。
經一過此事 永不會再試linksys唔會買
做終實netgear粉絲
wifi 我反而由netgear 轉左去 linksys
美馬訂左 be92u, 試下asus
家用頂盡都係unifi
如果要玩ruckus 同 aruba 真係多左
Set 咩router DNS 不嬲自己手動set google 8888 好穩定
都係用開隻品牌滿意 唔好屎忽痕 好啲
ok 既, 大不了 fallback
唔係咁簡單 個問題頗複雜
之後搵到個方法 出處此人post 但我無試 轉貼講明 有人一樣 別問我
上面方法無試過貼出黎等有人一樣問題可以試下
唔係 係佢隻router
set google既dns解決 佢個問題
係佢會令到你個dns有問題
ipv6更加嚴重 開左
個wifi iphone不停出隱私警告 一轉ip就會 即係個dns唔知咩問題
ipv6關左的確會比較正常一個台灣人教 但問題一轉ip又會咁 就好似我放出黎呢位人兄咁 但無試佢方法
總之依家用返netgear 770 無問題
問題 佢網速突然幾百 跌到一百都無
已經唔正常 更加係 佢會斷下斷下 唔知仲乜尻 係你已經係好近 最撚燥係 發現一轉ip 佢老母佢個西app就話你分機無連線能力 但佢又白燈 叫你去拔線 重開
但佢係app真係顯示啲裝置無連接
唔係邊會無尻啦啦話尻佢 屎忽痕咩
都係個句
換撚左 正常滿意的就唔尻理佢
睇到 總之用中招 我信到時啲人係咁google搵解決方法
自然就睇到 差唔多問題 勁撚多
吊佢老母最火滾係用咁耐邊個型號 都未試過裝完 要去搞佢 熄都唔熄 用佢真係第一日已經火滾佢個西app真係無得訂 我相信好多人一裝 要reset幾次。
總要之後先知佢比黑客入侵過 知我就個陣一定唔會買
好奇想識多少少 商用比家用既
會多左頻段?有咩令你會咁
師兄,請問be92u 有 6ghz?
用緊2個linksys mx4200
升左2500m 都係得1000m速度
多數係咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞