Router路由器 集中討論區(67) 為己為人 中共牌子勿選購

314 回覆
3 Like 1 Dislike
試過了
唔會 位置相隔唔遠無牆 擋
簡單講 但自己用過以後唔會再用自己清楚明白
外國極多一樣
垃圾品牌
可能幫到你
你有開ipv6就關左佢 應該正常 可以一試
我有用佢velop pro7
初頭係咁 關左正常
但隔陣 ip 轉 佢又發神經 唔會再用呢個品牌
睇外國論壇 根本呢隻品牌垃圾黎 無人唔講斷線 自己search下睇 扔撚柒佢聽日我會
明白
同問
btw想知香港會賣幾錢
近來上網好唔穩定, 初時以為自己部wifi7出問問題

同人傾返大家都係遇到
same here好似全港上網都傻傻地
我由Wi-Fi5,6,到依家6E都係用linksys,佢係我除咗Apple 嘅airport以外最滿意嘅router

平均1年都唔使reboot一次
asus唔會,佢係跟地區
不過隻牛就基本上係100-220
都係個句 隨意上外國論壇 都有你咁講 但唔多 講斷線就大把 紅燈無故 講多無謂
我用netgear 752又好 佢以前rbk30 50 從未斷線 咁低質 仲要行都邊都收得好
用呢隻品牌第一日一連已經斷線iphone 仲要睇訊號都知差 隔幾日必會有問題 用到真係燥 人地裝完用 唔尻洗理 佢個app成尻日話你分機 要拔線 最奇怪佢一轉ip 就會令個dns有問題 我搵左好多睇左好多 台灣一個用家教
先正常少少 但當ip一轉 佢就會黎料 死症黎 連台灣既都一堆放棄
簡單講 用開滿意 既品牌 唔好屎忽痕轉
咁你無野 用得好覺得好未用
我就晏啲收貨收到770 問一問身邊朋友要唔要 無人要我會扔尻左佢 晏啲
連手機, 講電話都係
我明你呢個感受阿

我一開始係由用asus開始,成日死機,要reboot,用咗未夠一年就頂唔順

然後換netgear,冇成日死,但有個死症係我一用BT,部機就會過熱,上唔到網,又要reboot,唔BT就冇事。但當年係BT嘅天下呢

然後換咗Apple airport,從此一勞永逸,冇死過,冇斷過線,開開心心用咗幾年,由月餅盒用到tower,都冇投訴,到Apple唔再出router,先被逼轉linksys

由MX5300到舊年換6E都一路開開心心冇斷過線

所以我會繼續用linksys
咩型號,放比我ok?
壞唔出奇,以前試過ax5300初期設定唔到,拎cs換左隻全新
以前可能係好既,呢幾年比人收購左差左好多
都近期, 隻ax2003 , 都差唔多兩年
遠少少5502 , ac 年代果d都仲生歐歐

不過wifi 7 d product 就算了, 出埋d 垃圾
真fans
我三支velop pro7
網上交易 麻煩 我情願送比身邊人 唔洗煩
估唔到有fan屎
我都係airport蘋果唔再出 先轉 個陣netgear既mesh wifi未係個時做得食正條水囉 但佢做得好既係 食正時候都要睇佢本身質素既 用得好 自然拎到堆客

蘋果啲airport產品 幾代 邊代我都仲係度
你明我感受
最慘係佢好多時 係附近 都可以斷一斷開 個wifi 但佢可以一兩秒度連返
你話點忍受 唔係都唔會哂錢再買過咁快就
方法又試哂 仲要搵下搵下睇到佢之前比黑客搞過 叫所有人換密碼 就係呢段時間 我懷疑佢dns問題就係呢次 之後上網搵周圍睇 見到個blog 有個人教佢ping黎ping去搵到個似係會連去linksys個伺服器既dns 個根源就係佢 佢話改完就正常解決 我無試呢個方法就 唔煩直接換好過
linksys本身個接收力係弱啲嘅好正常
linksys mx5300單隻同netgear ax12我放同一個位,我再入离測速ax12行到7xx,mx5300得3xx
ipv6出左好耐喇喎
3-4年前啱啱出個陣我隻netgear ax12開黎試都會自炒等左幾個月更新完先冇事
中階機唔會貴好多
我用pccw又唔覺既
對佢呢個品牌 算吧 唔想用垃圾黎形容
因為總有人會用 好似話緊個堆人
但真係事實 講既
差到令人火滾 我唔明可以係附近都成日斷一斷
仲有佢dns實在令人廢解 買完更新過兩次由佢出到至今
都係咁 算吧 只係當傾計 有人有遇到 自己自然google搵
睇吓就會明。根本 十個八個都係咁既問題
得一兩個話正常…….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞