Router路由器 集中討論區(67) 為己為人 中共牌子勿選購

314 回覆
3 Like 1 Dislike
IQ問題
你自己睇吓mx4200個spec先
三頻傳輸速度 AX4200 Mbps / 2.4GHz-600 Mbps; 5GHz-1200Mbps; 5GHz–2400 Mbps
有咩問題
乙太網路埠數:3 Gigabit LAN + 1 Gigabit WAN

有線1000Mbps, 冇2.5g port

建議放二手換機, search 下2.5g router
冇鬼唔死得人,香港政府部門奉行 : 多做就多錯、少做就少錯、唔做就唔錯!所以隔離鄰舍唔投訴就多數冇事發生。
我講海關呀,寄入黎個陣如果抽到要驗就收皮
抽查機會基本上就好細,淘寶集運大陸海關查車既機會仲大過香港海關抽查。
我都知細,但一個唔好彩真係會扣關成批貨驗
我都知細,但一個唔好彩真係會扣關成批貨驗
未到手啵 到手再分享
Netgear 隻RS600,大家點睇?同RS700有乜分別?
有得賣?
我見誠哥有貨
留名

等成個月 不過我唔急
你個野無問題
你有問題多 永遠唔可以咁

換左佢吧啦
咪閹割板rs700s
少左個1gb,2.4ghz 廢左
平左1k 5.3k vs 4.3k

想請問各位巴打,而家用緊Pccw 2×1000 寬頻,用緊Netgear RAX75,紅色點係Router位置。因為有兩幅主力牆喺中間嘅關係,喺房(黃色點)用嘅時候成日斷線,所以就喺房入邊加咗個Netgear Extender EAX80,尚算OK不過有時候都仲會斷線。

請問如果換RS300,隻router夠唔夠力去到黃色點?定係都要搵個Extender?

Mesh試過,但唔係好夾屋企啲智能家居。

感謝
一定要mesh 㗎啦
你搵啲可以拆2.4Ghz 獨立名嗰啲
Netgear Nighthawk RS200 定係 ASUS TUF-BE6500 ?
Netgear RAX75都打唔穿?
你個5ghz set左80定160?
rs200連6ghz都冇最少買rs300喇
我都訂左等收貨!部AC68U都用左好多年,慢慢等唔急!
想知買唔買到
出貨先會扣款。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞