信用卡討論區(205) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

966 回覆
0 Like 0 Dislike
窮撚想問下,而家cash rebate邊張最好
交水電差餉地租demand note 係咪用earnmore 2%最好?
唔好意思想問下純係香港碌卡食飯 應該用cathay定係EM好
飯卡應該係HSBC VS. DBS E
上星期自動wave咗,apps同網頁版都有寫
到而家Aeon都無得鎖卡
@大G
現價入500股EC 收息 點睇
同時申請vs同em
結果剩係批咗em
仲以為兩張卡要求一樣
Red card之前有一筆網上簽帳計咗0.4%
今日見到成功追返獎賞錢
想問有冇人試過呢種情況,之後再用red card喺同一個商戶簽賬
會唔會識得計4%?定係又要追?
隔咗成個月先批
一個trip來回payme都係幫到6K, 你都係要實簽多2K
再者唔係個個都用佢嚟增payme, 咁就要用EM實簽
大貓計過晒數都唔會死錯人㗎啦
今日輪到C卡加額, B+C加嘅仲多過A減嘅
貓貓你唔好搞咁多嘢啦, 要嘅我會喺app自己調配㗎啦
咁個電話你google過係咪渣打?
唔肯定打去 card center 問囉
正路你計好數
60日內應該可以橫跨到3個月增值
唔駛額外洗錢
想問下HSBC Apple個優惠
RC係派比碌得多果張卡定係跟條款個順序?
thanks
我當你10月1號去旅行入咗一次lounge,60日後係11月30號
唔知你去幾多日旅行,當你急到10月2號回程又入一次lounge,60日後係12月1號
咁你10月增值3k,11月增值3k,12月1號再增值3k
咁就已經9k唔需要實簽

依家payme得返HSBC卡增值有著數
如果你有EM又唔用EM走去用其他HSBC卡增值payme我都吹你唔漲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞