信用卡討論區(205) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

343 回覆
0 Like 0 Dislike
你簽到最低要求咪申請囉,最緊要唔好兩頭唔到岸啫
cut smart, gold, mox, premiermiles , JCB

唔申請新卡前題下
網購:Red
食飯:Eminent ($300+)/Cathay ($300-)
海外:Black
大陸/澳門:銀聯

CU卡你自己決定留唔留
無實測過就改?
想問visa signature有無最低信用額嘅要求
六萬
上面咪係實測
我申請咗dbs張eminent vs佢秒批咗 但係張虛擬卡顯示得10k信用額手上其他卡都無試過得咁少
我以為你講HSBC個張添
DBS好似無限 佢同你其他卡共用credit
上面唔係實測?
虛擬卡得一萬係正常,驚你俾人盜用嘛

確認實卡之後會多返
原來係咁 唔該清
無cap圖無計數,一句"好似計咗"就當係有?
想問各位現金回贈依家推邊張卡?

手上有HSBC Red, VS, 同SC Simply Cash
1. 英文terms係話計。除咗支銀,terms不嬲都係以英文為準
2. 其實呢之前幾個post都有人講過話有計,但係嗰時諗住個別事件。宜家越來越多例子,所以當有係合理
3. cap圖要cap晒成個月條數上嚟,你會咁做?
4. 話計咗數都係你講嘅「話有就有」啫
5. 我睇唔到D人會收唔到而又話收到,完全冇動機

聽日返Office cap埋Excel計數 = 478
例申 我自己有,唔夠膽保證其他人都有
條thread太長驚睇錯
係咪即係MM CBF啲單都有5%? 不過收CBF1%?
係,睇黎七月開始已經轉左term照計CBF回贈
申請到可以唔要Cathay同Black
想問下visa signature嘅優惠係咪食飯簽帳就可以有現金回贈?
講緊邊張
HSBC VS: 無揀賞滋味 1.6%、揀左5X賞滋味 3.6%
Eminent: 登記左+$300以上 5%
HSBC嗰張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞