信用卡討論區(205) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

965 回覆
0 Like 0 Dislike
連續幾次都只限海外同餐飲有
MMPOWER 有冇人試過Airbnb 冇回贈
好似話會當 SI
有無巴打知道依家起Amazon 買嘢用red card 之後係唔係收手續費
依家red card 攪到cheap 晒想轉卡(有無人明)
之前見大家話 netflix 買giftcard 網購prepaid
我搵左下

hktvmall 要vip先買到,2000fun 又要收5%
重有邊間可信?
red俾外幣買嘢不嬲都要俾1.95%
定係你on居居咁俾hkd
最新消息

Cash rebate已回
話完佢哋就叫我未來一星期碌一次卡就申請俾返我
之前揀申卡手快揀錯cr,應該揀里數20k
上去問過可唔可轉,但唔俾
呢次佢話申請迎新,差啲想又問可唔可退里數但費事話我閪客冇問到
否則all in avios都fat fat
dbs eminent 碌go24 gym 會費, 出左娛樂, 請問咁樣計唔計健身中心? 係咪要打去cs 叫佢改返
原來你終於開到shitty card
呢個類別之前有人講過話好似係計
不過最好你都係問返CS
屌得你留意到,好多年啦,應該六七年?
所以果時我試下先亂揀CR點知真係批
同喱間嘢真係撈亂骨頭,一就唔批我一就唔俾迎新我
外地實體仲要7萬先上到GURU

儲嚟都哂氣
搞咁多不如轉smartcard算啦
相信你已再被blacklist
想問問大家
宜家手上有
HSBC VS(賞世界) - 外幣
HSBC Red - 網上
DBS Eminent VS - 食飯
AE explore

黎緊想儲miles
有冇邊張可以cut / 有咩新卡應該要有
本地唔知邊張好
機票係咪ae explore?
酒店如外幣就hsbc vs, 港幣就red?

感謝
手上都可以,加張EveryMile本地補底用
你計下有無多左dbs$
試過係計架
唔記得左登記大貓q4 外幣2蚊一里
簽完依家登記返食唔食到
無野 睇返tnc ok了
俾我就唔搞SC又要儲夠50先回到 煩到閪
CX卡食迎新?
咁我本身759/百佳/ok/老麥都係用佢
轉埋落佢到又唔太大問題既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞