信用卡討論區(205) 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

343 回覆
0 Like 0 Dislike
而家好似改好咗了
我上星期三批咗張eminent,星期六用virtual card Apple Pay 簽咗一次
星期一收到實體卡 啟用咗之後 remove virtual card Apple Pay
第二日已經見到筆數變咗係實體卡 ac度
無搵過CS 已經無咗virtual card
終於搞好
清啲閱讀理解
想請教下,如果去日本想食現金回贈,用MM定Wakuwaku比較好?假設消費額over $5000 但少過$10000

Thanks
mmpower
Thanks, 另外用MM比錢果陣洗唔洗特登拎張實體卡出來拍先計?還是就咁apple pay比就ok?
回贈就都得 反而係日本未必收 contactless
上網搞下晝1點申請 5點打黎叫我拎
依家係咪人妖同李生都無做wkwk新客promotion?
仲有邊度申請唔會中伏?
唔使可能,係食到
睇唔明唔夠5000係冇5%定要俾年費
咁搞法好似wakuwaku仲抵玩喎 6%
西亞JCB拍卡15%回贈又復活
https://www.hkbea.com/pdf/Usage/JCB/jcbspend-tnc-tc.pdf

友台講,初版T&C exclude左超市簽帳,而家個版本修改左無exclude超市
想問下red個特損9至手11月簽滿8千有額外回贈rc,佢冇寫明網上購物,係咪去實體店碌都有?
特損係
抽到8k咁正一定網上碌iphone 3食
9月話特損
係喎,差d唔記得本身有4%
多謝師兄提醒,thanks
唔知有冇巴打可以解答,我下年想換張德入(商務),瑞出(經濟) 嘅歐洲機票,德國果段因為航點關係需要換oneworld嘅芬航,上網睇人妖

https://flyformiles.hk/5278/asia-miles-oneworld%E6%A9%9F%E7%A5%A8

睇完主要有兩個問題

1. 用里數換嘅機票,本身有冇得賺里數?
2. 根據人妖嘅講法,如果我換歐洲商務,點樣可以最大化張機票?(例如可以加啲里數就換多程日本咁?)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞