[航空]連登飛機膠討論區123

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
你有冇聽過同股不同權
由澳航、信德(0242)及東方航空(0670)合組的捷星香港,雖有51%持票權交信德持有,卻遭國泰(0293)及旗下國泰港龍、港航及香港快運反對,由空運牌照局聆訊處理。空運局最終裁決捷星香港的股東協議不能獨立於兩名非本地股東,又沒有自主營辦權,不符主要營業地在港要求而未予發牌

原文網址:https://finance.mingpao.com/fin/daily/20180418/1523993060689

簡單翻譯:現有營辦商反對
點解你哋仲覆緊條榮譽台狗
由佢跳制由佢自言自語得啦,唔洗再quote佢

唔好當睇唔到先得架
人地話個細路跌落路軌AA唔洗上身喎
你點睇?
咪隔空同佢玩啦,咁樣同覆佢有咩分別
避免其他人比佢誤導

下次唔玩啦
咪話佢睇到
份野個翻譯就係:唔想比你落場咪搬龍門搬到你射唔入為止

你本人條數點計?係咪自己人就可以係視佢話跌落路軌唔關AA事?
你可以選擇唔覆留低負皮走左去
不過大把人有眼睇你點對人不對事
咁你誤導人唔關AA事點計好?安全問題喎
話人SQ唔報(仲要證實唔到係咪冇報到)
點知自己AA隱瞞跌落路軌事件有晒black and white
回力鏢快撚到呢

以下開放負皮
唔覆唔緊要架
咪比新人入黎睇下呢班人有幾蛇鼠一窩
相信好多會員都想係咁,但係真係會忍唔住架
你咪賴搞事果啲囉
邊個惡言相向先?
一係就忍唔住覆佢,一係就專登講啲野刺激佢。無限loop,不如叫譚仔po多啲腳圖淨化下淚氣好過啦
都係果句,邊個搞事邊個惡言相向邊個雙重標準先
跌落路軌講到唔關AA事,講得出肉酸,包庇果啲更加肉酸
monkeypore 重要企業都係政府有份
佢係狗
笑死
有時真係忍唔住笑
新人入嚟見唔到蛇鼠一窩但一定會見到置頂幾多正皮
正,最鍾意飛之前煲,依家disney+可以down,down埋上機睇
邊個細路嘈,搬部ipad比佢睇
可能日膠係monkeypore internal staff做緊大外宣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞