[航空]連登飛機膠討論區123

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
佢以為自己一巴巴車落人哋到
點知其實係摑緊自己
話CX奶共就跳掣
連登飛機膠咁玻璃心既
TPE起好T3,多返啲機位,同埋落大雨唔好變水舞間先再講啦
國泰將視大灣區為香港以外另一個總部,包括在深圳建立延伸總部,也已招聘客戶服務員及IT人員等,未來會在大灣區招聘見習飛行員以及空中服務員,務求為大灣區的旅客提供更好的服務。

國泰航空行政總裁林紹波表示,為配合顧客需要,國泰保證所有航班除了現有的廣東話、英語服務外,也會有能提供普通話服務的乘務員。他又預計國泰明年會有超過 1000 名內地機艙服務員,比現時大增超過 700 名,另有約 60 名内地招聘的見習飛行員正在澳洲培訓中。

冇奶,真係冇
仲有Fixed shell Y
A346 之外其他都應該笑到最後
再嘈就台灣長假期TPE跑道歲修
條友真係唔檢討下點解搞到同知名五毛一樣神憎鬼厭
200正皮叫佢躝全部係踩台連登仔針鳩佢
香港線的話

787 同767 既width 同 pitch 都係闊過CX
咁A343算贏定輸
都話癡線佬癲過五毛
笑撚死
即刻唔計
仲有31‘ seat pitch夠版
#台灣虎航台中再見
IT201週1356掰了!
宣告台中日本線收攤!

隨著這兩天虎航宣佈,冬季成田-台北IT201航週1356停飛後,正式宣判台中-東京航線掰了!最後一條也掰了,台中大阪、名古屋、東京通通都掰了!

IT201成田-台北停飛是因為來機沒飛,由於台中-成田冬季開航不成,所以連帶後續航班冬季成田-台北也飛不了。加上虎航冬季後台中澳門也沒了,等於整個退出台中了XD。

牽一髮而動全身,台中飛日本技術問題而停止開航,後續串飛航班也受影響,加上準備在冬季停飛的台中澳門是否會回來,目前只能靜待佳音了。如果不來的話,虎航真的要暫時退出台中機場了!

虎航目前機隊規模13架,串串飛到一個極致,一旦有誤就…,不過機隊13架的小廉航,全世界類似規模的航司,應該沒有獲利比唬航高的XD
但無得唔奶
大灣區客要同CZ HU ZH爭 要穩到個基本盤
中國一般客唔會理你奶唔奶而揀坐唔坐你,會理果啲叫國家級propaganda
香港從來優勝之處係異於中國
跨terminal轉機會唔會好麻煩?
覺得要將自己做到中國咁先會有中國人搭你的話,其實中國人搭返自己三大航得啦,洗落黎香港咩
係,但因為T1 T2好差,三間公司都希望入T3,冇辦法指定邊間公司唔入T3
最近坐哂兩款,結論係有767揀767
CX 係咪留喺 T1?
sky suites 763 機艙仲新過788舊艙
雖然來回兩程個差電位都係壞
我用過 電話6個鐘先叉咗30%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞