[航空]連登飛機膠討論區123

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
CD-ROM都睇唔過眼
要傳統我揀中華唔好?
JX 感覺就好似台北微風廣場咁 台灣叫做最高級嘅商場㗎喇
但始終台灣DNA同世界一等品味係有好大距離
其實有1841直行民權西路去TSA
或者1960行復興南路去市府轉運站算係咁

但1841密密開都係靠當地通勤客支持
佢既直達車版本1840都要開一粒鐘一班
然後1960都愈做愈縮
搞到好似有種客運做唔起既感覺
不過講開又講,住得東區酒店嘅人不如直接call車算啦 都唔爭在
老實講自己都成日幫襯台籍御三家
其實佢地機上軟硬件都唔差(除左批舊機IFE真係唔掂)
但係唔知邊個位出事,真係做唔到走出國際

用返香港人視覺去睇
有時就會覺得佢地做咁多野(特別係聯乘文化)
好似係比返佢地自己班支持者係度自high…
(雖然我唔否認台灣人好接受呢招…)
開條
A11 停台北101、市政府站、松山站
E11 繞經桃園機場後勤區
用雙層巴士 上車直接拍悠遊卡
TPE-NGO!? 唔係定期33P咩
因為成個東京入面最旺最出名就係呢兩個區囉

落樓就係商場同大量餐廳俾你揀

嗰陣東京站堆超高級酒店未出現

御三家嗰個grade貴再加旅行社冇咁嘅option

其他區又唔夠旺,酒店選擇又冇咁多
TSA空軍基地黎
以前住咩酒店都係靠旅行社package包邊間,通常旅行社都係池袋太陽城王子、新宿華盛頓呢類酒店
中華啲上世紀品味嘅機艙不了

上飛機嗰陣人哋公司播音樂嗰陣,佢竟然喺度loop廣告,當堂整cheap晒個brand

我諗全世界冇一間4/5星級嘅航空公司會容許呢啲事發生
我老母當年去日本已經係池袋太陽城太子
啲房好似幾細
小花359同77W由Y到J都好靚喎,佢啲用色同燈光有種令人好舒服嘅感覺

年頭坐嗰陣boarding見到佢賣啲唔關事嘅廣告真係眼都突埋
但係最近一次坐佢boarding期間都係loop風景片同免稅品網購廣告

駁腳TPE HKG兩程32Q仲一埋位就已經用得IFE
御三家邊間好?
帝國好似冇乜特別
新大谷係個花園靚 入面好似幾老土
大倉就lobby靚
LCY-AMS=有用
TSA-HND GMP SHA=冇用

係冇用就唔會咁難搬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞