達哥 街霸綜藝節目【達人道】 (4) 恭喜女戰士們畢業 打街霸唔好嬲

452 回覆
54 Like 12 Dislike
佢其實真係好錫hanna成日都有話自己叫hanna參加呢個節目 希望佢玩得開開心心 唔好有壓力 叫大家錫住佢 又為hanna受觀眾歡迎開心
做效果咋...全部用d 自己無main 既角仲要玩modern,
等於你玩LoL 打開上路蒙多然後做show 叫你玩易大師JG
係估唔到兩個演員會咁投入落隻game到,仲要係格驚
Alma平時開台其實都好睇 只係多人認識Hanna 所以觀眾都企佢個邊 我兩個都撐 欣賞Alma唔讓Round太假就唔好睇
頭先做吓餘興節目啫
執打哥一濟
妮子一開始練春麗都練到喊左
好悶
個個都針住佢贏左段野話alma,但其實咁多集以黎都睇得出佢講野又好行為又好,都係好為hanna著想啦,
其實佢都多做效果雖然係有時好有時麻麻,
但有部份原因我覺得係愈有人話佢佢愈想表現自己想大家開心d,當然佢都梗加想贏
好癲 上星期完咗sp之後 淨係沖咗兩次涼
然後話自己未有野做 全日坐係到打
始終 1. 一個月速成班 2. 本身學員都係忙到仆街
西沙講過一句:教新手最好係先教贏 之後先再教拳
所以導師教法都係偏功利向
都係果句 今日結果係誇張同唔好睇 但真係完全可以理解
講真我自己個人嚟講睇呢個節目邊個贏真係冇乜所謂
最正係睇住佢哋變強 同埋真係勁有心練

我當Alma最後真係留咗手嘅話大家都未必睇得咁盡興 / hanna有機會feel到佢有留手都一樣會唔高興
佢係安慰做得唔係咁好
但見chatroom有啲直屌人收口
就諗駛唔駛咁rude
發夢仲要扑頭
我覺得睇達哥既人多數都係8,90後,好多都冇點留意而家娛樂圈,亦都唔睇電視,都未必識佢地兩位.
睇過FC24比賽全世界都係用法國隊互打,完全唔知有咩好睇
Alma同兩位師傅練拳
一齊爆粗

個互動 呢到睇唔到
一定唔會怪佢啦 佢好投入做得好好

但大家又唔洗喺呢到咁壓抑批評 理性既我覺得ok 你唔好chatroom/dm串人地咪得 我話Alma唔識講野都比人負皮 我覺得又唔洗咁 事實上格game勝負後心態都係體驗一部份 alma做得好就係冇留手讓game 但真係犯左大忌 就係私下去比較大家effort

可能唔係人人都係 我覺得似你考60分 人地95 人地話佢通宵一晚有血有汗 咁你其實係通宵咗三晚你都唔夠膽講出黎啦 hanna冇仼何去同意呢個statement/安慰既理由 所以先覺得係講錯嘢啫 就唔係屌嘉賓 唔尊重

利申:呢個節目期期有睇 live留言都係一直打氣 相信達哥之類都可能會睇呢個post 純粹畀返啲真心評價 唔同意嘅就屌細力啲 btw Alma hanna thank you 5個星期都睇得好開心
真係見證到alma將波昇練到極致 仲有啲連技同應對 勁到傻咗
今日一下衝上白金我諗佢個心情係過山車咁
天堂地獄都去晒
完全唔係咁睇

個節目好睇到咁就係因為兩個女戰士同師傻都認真到極致

由第一集到最後一日都盡力練,盡晒力對決

好支持Hanna但非常欣賞Alma絲毫無諗過放水

唔想見人喊,但呢啲就係比賽/競技,真人show咁,先咁好睇

雖然最後氣氛有啲odd但唔覺係收唔到尾,都可以視為好睇嘅一部分

當然無大炒,大家最後都開心yeah,都好

其實佢地實力應該非常接近,但新手嚟講打逆境係好難,Alma發揮又好
講真練格驚真係唔易
有練過就知兩位其實都真係落左唔少心力
同埋有時其實除左節目本身,平時練功台睇到佢地努力都好感動
四大長老話齋佢地咁忙唔擺咁多時間落去都大有理由
但係佢地都因為會想贏而自己操機
有呢啲因素先會令到個節目係咁精彩
希望大家都可以留一留口
整體嚟講個節目真係好高質,希望仲有得搞同埋R到sponsor
同埋希望兩位都唔會放棄街霸
睇完呢幾集已經洗咗腦
成日聽到樓下看更同埋返去練吓combo先
白金害左佢,可能會令佢計錯數
係咪其實出邊同類型節目都係隊制玩? 單人玩好似今晚咁,咁樣大比分輸真係有D殘忍,就算2vs2最少都仲有個人一齊圍爐
咁你係畀西沙洗咗腦

Hanna教咗大家一定要 調~~! 整~~!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞