達哥 街霸綜藝節目【達人道】 (4) 恭喜女戰士們畢業 打街霸唔好嬲

452 回覆
54 Like 12 Dislike
我真係覺得Hanna唔開心既主因唔係因為自己輸或者輸得好難睇 而係覺得自己冇表現到老師們教既野同佢學咗既野出嚟嗰種唔甘心同埋覺得內疚 愧對師傅們

但係佢地唔記得咗其實佢地只係格game新手 啱啱玩咗一個月都冇 真係冇可能學完就全部都用得晒上手 其實兩位都已經打得好好 好叻女
雖然佢着緊朋友開唔開心係重要
但做得節目衰啲講句又真係最緊要係觀眾

佢而家爆seed贏到咁勁我哋都唔會話唔開心㗎 仲喜出望外
更加唔係爆冷 只係估唔到咁勁

基本上真係好似呢一幕

條女煩到
100% tryhard 定 casual
呢啲有事前有共識 夾到就得啦
而家係alma自己諗勁多 個節目本身就要你們互相廝殺
但alma選擇縮 玩競技game走去顧對方感受 on99
唔夠狠 做唔出打爆對手就咪撚玩啦
其實波台狗level 純粹唱反調
聽落都幾自我中心
佢話要衝出嚟救hanna
但其實冇人要佢救
就算chatroom定連登都冇人話過hanna廢
佢衝出嚟呢下絕對係做多咗
咁樣hanna其實有機會仲難堪
alma太中二 做節目效果ok, 但連現實生活嗰個諗法都咁中二就唔係咁好
我尋晚都諗起依幕
我諗全世界都睇得出Hanna唔開心到破防個原因
比起輸應該係更加唔甘心自己辜負咗老師嘅教導嘅愧疚
所以事後無論熱狗定西沙 第一句都係肯定返Hanna
肯定返佢嘅努力同埋執行
然後又將個失敗攬返上身 話係自己諗得唔夠對策不足

所以我覺得當刻Alma真係唔使衝出嚟
Hanna個破防核心根本唔係輸比Alma 係覺得輸咗比自己
愧對咗師父們
而師父都第一時間肯定返Hanna 同埋攬責減輕返Hanna個內疚感
所以真係先咁多人話佢錯咗focus
真 佢哋想要娛樂嘅方式有啲病態
一樣諗起呢幕
所以大家真係唔好太擔心又盛
因為最後佐助同鳴門係做咗好兄弟
多數呢啲關係最後先會係最friend
不知幾熱血
alam 開台
琴日達哥都第一個比狗哥講先 狗哥講得好好 聽到我覺得好感動

咁先有下季/SP
搵人叫alam瞓覺吧
可能因為佢係下手果個 加上佢性格 自我價值極低
佢果刻內疚感+太在意hanna感受
佢自己都話 係咩都唔理 衝出嚟做衰人 因為過唔到自己咩都唔做坐喺到
但自己又亂晒籠 唔明白呢個角色 唔係由你呢個對手 呢個贏家去做
如果咁怕 咁在意贏左朋友 驚朋友傷心 根本唔應該對戰 比賽
達哥都盡晒力 不停話係自己迫你地雙殺 做惡魔
但佢唔明呢個用意 或者佢明但佢就係要自己去做啲野咁
好心地但無處理技巧
幫唔到人仲傷害埋自己
最衰達哥,唔搞咪唔會出事
出現了
U8在alam台
大家都想無下季,咪成全吓
未必有啦
年尾開始多比賽
兩個都好勝心強
就算alma 冇講咩
覺得hanna 點都會唔開心
這就是競技
根本咩事都冇,一個比賽一定有輸贏,個個都投入一定有感受,同我地根本唔認識佢地又點知佢地真實感受呢,可能Hanna根本過左就完全唔介意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞