達哥 街霸綜藝節目【達人道】 (4) 恭喜女戰士們畢業 打街霸唔好嬲

453 回覆
54 Like 12 Dislike
打機唔係贏就係輸架啦 都唔知咁上心做咩撚 上得台出得鏡 預左會有啲低質觀眾預左有一大班唔岩聽既說話 eq咁低點係依行生存落去 聽左唔夠1分鐘唔想再聽落
淨係而家chatroom都會有嗰啲 但佢太睇重了
其實呢吓真係自己鑽牛角尖
睇返點數競猜
Alma確實係賠率高啲嗰個
但都唔係話咩19 28分
都係4 6左右
佢一味話冇人想佢贏包括佢自己
有少少忽視買佢贏 支持佢贏嗰班觀眾
佢咪就係覺得啲人會聚焦落hanna輸5比0到
所以話想出黎做醜人 但我睇唔到啲人聚焦左落hanna到 佢輸5比0我都覺得無問題
個人覺得 但佢贏左講咁多其他野 就係唔識尊重同樣努力嘅對手囉

鑽牛角尖到極致喎
根本冇人想佢輸
只係大家都覺得佢冇必要講嗰堆野,贏咗攬吓對手就得啦
係囉 根本唔洗講咁多野攬下 多謝下各位就完啦
技巧問題,佢覺得當下唯一解決方法就係衝出嚟做醜人
但就做多錯多姐
其實達哥每次都會做打圓場果個人 亦都會做醜人 話自己係大魔王逼佢地一定要互相廝殺 其實處理得好好 將個共同仇恨焦點放喺自己身上 令到兩位主角alma hanna打完就唔係個對立面到其實alma真係唔洗衝出黎 交俾達哥講就得 講緊連我哋觀眾都睇得出hanna好唔開心 達哥冇理由睇唔出
記得好似係4:6左右咁
我都係買hanna
但個結果冇嘢好屌啦
證明 打街霸唔好嬲真係至理名言
我覺得可以話成個節目主持導師連埋大部分嘅觀眾都唔係特別care 邊個贏邊個輸
主持導師更care 學員嘅成長
觀眾更care節目效果 比賽觀感同刺激度
不如話調返轉頭hanna炒Alma零燈可能都會有觀眾話唔好睇唔刺激
根本就唔係邊個贏邊個輸
無奈alma就係太錫住hanna 唔想佢唔開心 因為係佢叫hanna參加將所有責任放哂係自己身上 覺得自己首當其衝要做護住hanna果個 但係未必個個時候都適合由佢來做呢個角色 只可以講今次個Timing可能有啲錯咗 但係大家都睇得出佢一定冇惡意 係錫住自己好朋友
toxic既係alma自己既心態
聽到好負
所以呢度大多數留言都只係對佢嗰吓贏咗嘅處理手法有意見
從來都冇否定過搵佢嚟做學員嚟玩
重不斷咁肯定佢係呢個節目嘅必要性
所以佢真係太鑽牛角尖諗埋一面
其實中二啲咁講話自己終於明豪鬼隊冧剛拳嘅感受 (雖然豪鬼應該冇咩感覺)
不過佢鑽咗牛角尖 太想用佢自己嘅方法處理
佢好似阿源,覺得自己是零講真都有觀眾都撐佢,可必咁著緊啲toxic comment,你覺得唔岩咪唔理。

多得呢啲人
邊度有得睇重播?
基本上就係明牌hater troll佢
做幕前點到要面對呢啲惡意
雖然擺明係hater 但佢咁講確實係無錯你玩競技遊戲唔會咁做 show some respect
不過句野係harsh同mean左啲
我都唔明啲人講呢啲係咩心態。 就係見到best friend 唔開心,但又唔可以留手既情況下,先有呢個矛盾。

可能呢啲人現實係冇best friencd
但佢就係最在意呢類on9仔講嘅野
一句呢啲 勁過哂100句支持佢 叫佢唔好諗咁多嘅人 安慰佢又話人唔明,其實就自己太中二 真係太多自我幻想 內心小劇場
搞到鑽牛角尖到極致,幻想自己要一人背負啲野,其實果即交俾達哥等等佢講,自己咪同hanna抱抱咁已經好好
其實Alma 係令成個節目生色唔少
講野鳩鳩地又放嘅女嘉賓好難得

Hanna 輸左有啲情緒其實唔係壞事黎
證明大家真係好投入想嬴
咁大個人過一陣好快睇得開架啦
Alma 唔使乜都攬晒上身
佢唔適合做呢行 做幕後算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞