達哥 街霸綜藝節目【達人道】 (4) 恭喜女戰士們畢業 打街霸唔好嬲

455 回覆
54 Like 12 Dislike
都肯定唔會再玩
佢太在意人點諗佢 諗埋在一邊
1 佢覺得啲人話佢冇練 剩係loop幾招咁,但其實人人都知佢好努力 狂打
2 冇人覺得佢對hanna唔住或者去鬧hanna唔練 覺得hanna唔努力

佢對自個價值好低... 佢話人地開心最重要 自己點死都唔緊要...
所以贏左係好唔開心,佢果刻剩係想hanna唔好唔開心
但佢同時忘記左 佢自己係對手 係贏嘅一方
我都覺Alma 諗到好負面, 佢見到有一兩個comment 俾人話,就覺得成個世界啲人都係咁話佢。
啲人仲話要開公眾chat
好彩達哥醒冇理到
我都聽唔到落去太認真,覺得有事就要第一個衝出去咁有少少矯枉過正
接唔接受到要睇人 你話西沙 dennis打咗咁多年清楚對方可以用串呢個幽默既完場方法 但係未必適用係琴晚alma hanna身上
先講佢地第一次玩格game比賽 hanna仲要俾人大炒完咁唔開心 你叫alma再串既話 到時真係俾人屌到上天

就算係西沙 都有人話佢串 琴晚做效果叫達哥唔好痴咁埋都有人話
嘩 Alma好激動講返昨晚件事
某啲心地唔好嘅人唔計
其實呢度大多數嘅人都只係對當刻alma嘅處理手法有意見
認為有更好嘅方式去calm down成件事
尤其現場有好抗得壓嘅抗哥同埋四個十幾年都有贏贏輸輸嘅導師係度
不該我諗大部分人嘅意見應該遠遠去唔到屌嘅地步掛
佢而家好kick 佢覺得Hanna贏先係最開心嘅結局
其實邊個贏都好睇

咁當然Hanna點都會唔開心 但贏咗就係贏咗
呢樣真係 佢好容易淨係將鬧佢既留言放曬入心 其實有更多留言係支持佢讚佢
邊到
樓下看更都知佢鳩
勁撚煩
咁嘅心態點做藝人
娛樂圈仲複雜
雖然可能做呢行嘅都係咁

1000個 入面

睇到一個 就崩咗
咁當然要睇對象啦,但無論做醜人定係安慰Alma做都唔太合適
佢好介意其他人嘅諗法而且有啲過度扭曲他人說法
可能一句玩笑佢會好認真讀咗字面上嘅意思
佢自己twitch
我同時都覺得 佢贏hanna係理所當然 練習時間差咁遠
hanna臨急抱佛腳 唔夠alma咁多時間練 對局搵唔到突破位 就係比人炒
但我一樣覺得hanna已經玩得好好 以咁少嘅play time 做到咁多野
唔知點解佢講到 覺得全世界都聚焦左落hanna輸5:0到我就唔覺得有 起碼琴晚chatrm無囉
達哥唔好再搞呢啲啦 應該冇人敢再上嚟玩
以為會一齊唱 「輸嬴只係過程一點,下次努力.....實力慢慢提升」
首歌真係心靈雞湯黎
佢get唔到 公平競技嘅精髓 佢FF得太多以為依個劇本會好啲 個個劇本會大家開心啲
係,佢頭先都講到做咩都俾人屌。咁做咩要咁care 啲人講咩。佢只要知道自己做岩既野(做番自己)就夠達哥都多hater 喇
做多咗 諗多咗
佢一直好代入自己個世界
但佢而家有少少覺得自己默默背負一切對抗(壞蛋)嘅場面
而大部分嘅壓力係佢自己強加上身,亦冇咁多壞人
佢幻想咗個對抗場面出嚟而受唔住壓力
真... 輸嬴只係過程...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞