達哥 街霸綜藝節目【達人道】 (4) 恭喜女戰士們畢業 打街霸唔好嬲

453 回覆
54 Like 12 Dislike
Alma應該真係本身hater多
好多人搵位入佢
人鬼強度係大好多,同埋打咁耐真係入晒血,經驗都贏好多
學淡水個陣玩人鬼話齋
贏左就係贏左 技高一籌 輸左都無咩好賴 輸得難睇 就係實力唔夠
只可以話佢真係唔識講野 亦唔明白 競技遊戲就係咁講咁多其他野 都係無必要 攞景定贈興
達哥直播有提過呢件事,叫啲人唔好再做
不過hater實有架喇,係睇你點看待
去咗Hanna IG打字鼓勵下,希望佢有睇
係嘅,但應該係同返個條友講
唔係喺個fd面前講
越係陷入危機 就越要露出從容的笑容
格驚真係唔使太在意比數
無長勝將軍
邊個臨場發揮得好就邊個贏
個尾突然間太competitive,搞到收唔到科,不過玩格鬥game 又冇乜可以唔用勝負作結
hater同真愛真係一線之差
又要關注你做咩先可以搵位入你
好撚癲
唔好走去鬧人,一陣搞到冇人敢上節目
最緊要長做長有,慢慢改下個節目流程檢討下
話晒第一次接觸格鬥game第一次打既比賽 輸一定好唔開心 唔甘心 仲有覺得愧對咗師傳但係hanna都真係打得好好 好叻女 打妮子 悠白果時我覺得hanna係勁過alma
係格食格,同埋角色都有影響

幾位老師都比達哥贏一燈好睇狀態
識講嘢係好重要
同埋Hanna真係會有bad feeling都係真

造成今次咁差嘅outcome 嘅原因不外乎
1.兩個新手

2.兩個都想贏

3.角色強度差距喺兩邊重係新手嘅時候,都好明顯,雖然兩隻角都係可以靠強度打上去大師。

4.波昇角係新手地獄對決嚟,當你唔識立回,又唔parry 又唔知點攻對手,呢個時候就會好依賴跳入,重要係講緊打豪鬼呢啲有咁強勁嘅機體嘅角色

5. 教打機嘅無教個學員隻game最底層嘅理論同原理,攪到啲學員淨係識揸考車條路,一轉其他路就hang咗機
而5:0 Alma就係考多咗條路,Hanna就考得一條路嘅結果

6:Alma講嘢唔得
打妮子同悠白好狂氣好正
睇到hanna心態幾乎崩潰個刻有啲開心

唔係幸災樂禍,而係睇到佢短短玩左幾個星期,竟然可以對隻game咁肉緊同熱愛,打輸左會咁難過,都真係感受到佢個種投入,令成個節目昇華左

Hanna贏左一樣野,就係踏入左成為格鬥家之路嘅第一步:學習面對失敗
希望佢可以繼續努力
真,佢哋 台前幕後 都好投入
同埋 歡樂得嚟又學到 嘢
唔識打 都識到少少 點欣賞 選手 做咗咩
個節目 好好睇

感覺想講黎開解hanna 但係講多錯多feel 搞到觀感唔好不過兩姊妹感情好好 咁好朋友應該冇咩野既
睇咁多集都覺得alma贏又好輸又好,大部份人都係企hanna個邊多d,仲要收hater dm鬧佢,其實佢都好慘架啦
冇計始終有一個要贏
純粹係大炒同埋覺得自己辜負師傅嗰下搞到sad咗
真係 有時有啲色水先好笑
之前天嗰件衫同埋除褲
始終第一次崩潰得咁徹底
一定係難受,不過都代表佢投入
休息吓先再享受隻game 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞