C朗屌7坦克:曼聯教練唔可以話唔爭英超歐聯

419 回覆
418 Like 14 Dislike
呢啲on9分分鐘連球都唔識踢
荷甲料又點爭英超歐聯呀
平時d po 入面評論,連登仔:

一定要快過隻馬先可以講馬既?

C朗評論,連登仔:

你贏咗沙特聯未左,未贏有咩資格出聲?
下下都無諗住爭冠 咁就唔會有李城呢啲奇蹟出現
英國睇波
頂級球會係需要一個精英文化
本身上到去英超嘅球員啊,其實能力上大家都可能差唔多
同一套訓練同一套系統出嚟

個差距就係在於嗰個心態上 點樣執行戰術
點樣行多步 嗰種拼勁 再睇你上唔上到去一線球員

所以頂級球會通常都會有自己一套文化
令到球員有一種我們是最強嘅儀式感
各種球迷嘅互動 迷信嘅風俗 去營造呢件事

點解啲細路仔全部都想去皇馬巴塞就係咁解

坦克都未經歷過呢種頂級精英文化 C朗同佢講緊係覺得九唔搭八 我係教練我話事 雲佬去過皇馬又係荷蘭人 正正就係最佳人選

你條撚樣唔明我再解釋俾你聽啦

不過同香港人講呢啲都嘥氣啦,佢哋係睇個mon睇波嘅 淨係識講波膽嘅啫
椰子依家仲敢唔敢一鑊換血
回家吧🥹
佢有資格屌啵
真心佩服C朗
當年雲佬喺更衣室笑佢死老豆
依家識英雄重英雄
成班荷蘭瘀血
搵鬼搞咩?
去皇馬u23 分分鐘踢贏曼聯
連登仔同fb垃圾page廢老一樣唔識fact check笑左先算
曼聯周日英超主場鬥韋斯咸賽前,前者球星C朗拿度入場時與其他人打招呼,卻無視名宿加利尼維利,相信源於他早前被後者猛烈批評。
你真係勁撚戇鳩 cr7肯定係講緊之前啦
坦克不嬲都係公開講一套做一套
rebuild
指滕帥應接受雲尼斯達萊建議

他之後補充,找來前射手的雲尼斯達萊(Ruud van Nistelrooy)是重建的好開始,並希望「雲佬」可為滕帥提供意見:「如果滕哈格聽雲佬意見,這會有幫助。我認為這有很大幫助是因為他了解球會,而球會是應該聆聽曾在這裡的人的意見。還有你(里奧)、堅尼(Roy Keane)、史高斯(Paul Scholes)或加利尼維利(Gary Neville)甚至費格遜(Sir Alex Ferguson)。你不可能在缺乏對球會的認知去重建,不是那些在辦公室工作的人可以。了解足球的人是那些在更衣室裡的人,他們知道如何與球員討論,所以我信雲佬是來幫忙,因為他是在球會之內,他了解這球會,他了解球迷。如果教練聽他,我想他們可以改善球會一點。」

除咗費sir,問呢班友攞意見真係好咩
英國睇波
頂級球會係需要一個精英文化
本身上到去英超嘅球員啊,其實能力上大家都可能差唔多
同一套訓練同一套系統出嚟

個差距就係在於嗰個心態上 點樣執行戰術
點樣行多步 嗰種拼勁 再睇你上唔上到去一線球員

所以頂級球會通常都會有自己一套文化
令到球員有一種我們是最強嘅儀式感
各種球迷嘅互動 迷信嘅風俗 去營造呢件事

點解啲細路仔全部都想去皇馬巴塞就係咁解

坦克都未經歷過呢種頂級精英文化 C朗同佢講緊係覺得九唔搭八 我係教練我話事 雲佬去過皇馬又係荷蘭人 正正就係最佳人選

你條撚樣唔明我再解釋俾你聽啦

不過同香港人講呢啲都嘥氣啦,佢哋係睇個mon睇波嘅 淨係識講波膽嘅啫

你覺唔覺自己講緊廢話,現代球壇有邊度唔撚係咁?
曼聯咁耐以黎問題係資源錯配啊大佬
頭3場輸左2場
一定贏到英超啦
C朗同Rio咪話衣家獌冇囉
坦克fans 真係同坦克一樣
唔係撐坦C朗同Rio兩條娛樂友講啲嘢有乜值得參考既成份
不過呢啲垃圾 你地值得擁有既
荷蘭水貨 Holland 勁
如果C朗冇講大話 叫放棄爭冠
呢啲說話 費Sir年代一定冇人夠膽講
所以佢先覺得有問題
佢唔敢pin
咁當年曼聯果班球員係有爭冠dna既
而家隊曼聯一大半球員似係黎掠水搵錢
無d乜野?佢自己就係做壞更衣室規矩既球霸,教人管更衣室?
成日當自己精英咪就係單打獨鬥俾人打爆囉
曼聯班友欠缺既係現代足球基礎既合作意識
精乜嘢英文化,好似佢咁幾廿歲係度磨FF自己成就強過人哋贏世界盃先叫好?
如果?你有冇睇上面張圖啊垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞