(中亞遊記)獨遊吉爾吉斯+烏茲別克(多圖少字)

162 回覆
35 Like 2 Dislike
我之後上網睇啲人都話飛機直入好易,陸路啲人無人識 搵個識英文都難
背包客棧都有
咁我再喺背包客棧找找

謝謝

離開Art Museum之後就去左當地比較出名既兩間清真寺散下步感受下人地既宗教氣息

黎到烏食既野變左麵,而同吉不變既係, 都係好多燒烤餐單

時侯尚早, 繼續係google map上面搵下有咩地方去, 見到呢個高分D既伊斯蘭教學校就入去睇下, 都無咩野睇 但收左我門票

睇左十分鐘唔夠就閃左, 係大街散步去今日重頭戲Chorsu Bazaar, 咩雜貨野食都有得賣, 好似街市咁

仲未行到入去個市集係市集門口已經影左咁多張人像相, 已經揀左好多無貼都仲有咁多

沿住市集行左成個圈終於搵到個入口!

可能都4點幾5點先黎到,好多鋪頭都收檔收得7788, 咁影左半個鐘就閃人

出返黎已經又日落, 咁就搵個大眾地方感受下local氣氛啦

夜晚都無咩特別去左個好似維園咁既公園散下步, 都幾熱鬧好多local入面玩, 玩完食埋野就返屋企, 全日飛左我估都最少5,6次的 加埋都係幾十蚊, 真係舒服! 今日完!
好似幾靚
係到開post問,大把巴打答你
唔錯嫁 啲鬼勁識嘆 著晒落水裝行入去游水 但我估應該唔會有人專登去muscat玩?
謝謝

巴打唔怪得之間餐廳咁熟
原來我都食過
我之後睇返佢幾間分店 應該都係首都最出名果一兩間,幾好食
唔駛客氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞