[極度心寒] 2019之後 成日聽到環球經濟情況 因為種種原因原因疲弱,大家有冇諗過其實自己已經比人洗左腦?

223 回覆
581 Like 52 Dislike
歐美個價値觀一向是講經濟做生意行先,揾錢至上,你睇下當年六四之後同埋今時今日歐美都會同咩獨裁國家領袖做生意的,例如盧旺達個總統不知同歐美國家幾friend

歐美真係講一套做一套的,咩普世價值是D歐美左膠鳩up出來滾鳩D黃絲無計,D人是要到無飯食先識驚
搵錢至上就同你中國做朋友啦
搞清楚個概念,揾錢都有揾錢的規則,是你有一日揾大錢揾到可以挑戰個游戲規則,又呢樣又嗰樣,人地先唔留响呢個場
人地講緊外國
全球係差 不過中港跌得比西方世界多好多
宜家中國人咪冇飯開囉
其實我地中國人冇飯開都唔一定驚的,只係有D中國香港人驚無飯開,响度喊驚

大陸人有咩未見過
乜都可以拎嚟食
以前含淚食自己個仔都慣晒
起跑蛇又柒
你班5毛悶唔悶? 次次比我駁到口喧啞啞就屈VPN移民
不如屈下高官啲仔仔女女其實只係VPN移民好過啦
香港、中國變日本化2.0,到底係好事,定壞事,視乎你企邊個位
我中咗三次 而家起身好攰 好唔想返工
我覺得係西利咗好多 。
歐盟要制裁中國電動車,即係佢威脅到歐洲車 。
我早排查大型船新船落水數字,中國出產嘅佔世界第一,第二係南韓,巿佔率好似係輸兩成 。
你覺得同中covid 有關?
香港大驚小怪弱智處理啫 外國家庭醫生搞掂 自己留喺屋企慢慢好
我好記得果時啲英國佬同事 可能一兩個月會有一兩個人COVID
但香港啲fd日日帶口罩 差唔多都中晒
最有消費力班人比支共趕走晒,完。
我淨係知香港樓價係咁跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞