[極度心寒] 2019之後 成日聽到環球經濟情況 因為種種原因原因疲弱,大家有冇諗過其實自己已經比人洗左腦?

223 回覆
581 Like 52 Dislike
買美股就知冇冧
去吓旅行就知出面幾撚旺
吹左咩國安法二十三條咁耐,但判既刑都比唔上英國喎人地只不過係網上打左幾句或者出黎企左陣就坐十碌八碌喎,仲要多人判監到要提早將d刑事犯放監黎坐呢d暴動犯喎,廿三條國安法同佢大英帝國比真係小弟弟啦

仲講咩落台咩普選人地當年董健華落左台,曾蔭權推行普選,泛民個d肯合作咩?咪一樣為反而反袋住先都唔肯滯,共產黨當年讓左步遷就求共存,你就寸步不讓,證明左俾人睇你唔識政治讓步係晒氣,咁咪變成宜家咁囉,無野既,經濟差囉

仲有咩戰狼屌外國?咪玩啦,人地以色列日日種族滅絕再屌晒全世界呀,惡過共產黨又如何?印度日日都同俄羅斯買油呀買完仲話自己醒呀邊個人有意見?西方係要揼你中國自然會搵理由揼你嫁啦,你自己伸個頭出黎咪俾人地揼得方便d可以揼得大力d囉,本身都無話咩,邊個拳頭大咪邊個啱囉,,就好似三十年前日本咁姐,但你作為俾人揼個方仲要千方百計合理化人地揼你既理由,仲要blame the victim就over左少少囉
你上面即係邊度?唔pin起佢要其他人睇哂你講乜?
你#2 頭post誤導完人,中間係#1xx講兩叫就叫解釋左?
一定係我哋做錯事,西方主人先會咁對我,主人唔要我了
似乎係你先以為香港新聞=全世界
外國樓係加息週期先跌少少之後都keep返uptrend
問我坐咗幾耐個個仲好笑
藍絲五毛依家就話叫人出去放火破壞冇罪
西方唔要中國呢隻狗了
股票都脫晒軌
因為唔可以唱衰,有事一定要加環球
駁人就先睇返上面講緊乜
我講緊全世界股市升緊 仲要十個國家條線個樣都一樣
係唯獨你中國同中國香港係5年來仆街緊
仆街好主觀 果兩條線就好客觀
就好似2019之後香港前面要加中国
但中国啲市就唔洗加
岩岩搶完返黎嘅野都要寫返自己個名驚人唔知
唱好香港 袋住份高薪 其他野洗撚理
人地話緊你誤導 + 股市代表一切
你就一直仲講緊股市 + 誤導人
人地都同意香港差,但外國都唔係叫好,你又一直話外國好好升到爆

根本你有你講,唔岩聽就唔聽,咁仲可以點客觀
表達能力真係唔係個個都有
袋住先結果只會係「普選」唐家超 or 鄧小強做特首
連葉劉都唔會入到閘
真係冇錢唔好移民,搵唔到工都係去燒錢
香港痴埋去中國到
咁中國經濟差香港一定瀨硬
有,比歐美耶L文化洗左腦好耐啦
Blame 咩L野victim呀, 咪玩啦

一開始就係講緊共產黨再咁搞落香港就會收皮, 你地唔L聽, 照夾硬黎
到2百萬人上街, 你地唔L理, 話仲有5百萬沉默大多數支持
到真係暴動搵外國人制裁, 你地就0係度屌話美國亡我之心昭然, 成班叛國現晒型
呢家邊L個先係victim呀?

你怪人泛民當年咩都反, 呢家咩都冇人反啦? 7月1連遊行訴求都冇埋啦?
6月4連維園晚會都冇埋啦? 國安法又整左, 廿三條又整埋, 開心啦? 全部都係你地最愛最支持全世界唯一正義既政府想點就點, 咁點解你會話香港愈黎愈差呀?

哦~咪係美國佬搞事law, 之前黃絲叫人制裁嘛, 一日最衰美國佬
又又又又又又又又係美國佬囉. 你地年年都"中國太強大了!" "美國沒落了" "美帝亡我之心不死", 你咁憎人怕佢地咩制裁呀?
喂一帶一路你以為呢幾年既事牙? 十年架喇, 仲怕咩美國呀?

美國佬就點都係邪惡軸心架喇, 由八國聯軍之後用個賠償金起清華大學, 支持中國做聯合國“五常”, 入世貿, 全部都係橫跨一個世紀既陰謀

一早話L左, 講咩被共產鐵拳打, 就算真係有神, 大家跌晒入地獄, 佢地都仲係會講一日最衰美國佬, 講黎都徙氣
咁做公務員囉
德國股神有講過「股市同實體經濟可以唔同走向」,股市升,發財係中上流階層,呢啲唔係全民參與,所以唔能夠用股市完全反映實況。雖則咁講,但都好認同係中港經濟特別差呢點
洗鬼睇到咁深入, 講認知戰, 2019年之後, 國安法之後, 你就咁打開個電視睇下新聞就見到

以前新聞d看世界, 係真係看世界, 咩都有d, 好既有壞既有, 西方既有共產既有
呢家? 講美國陣營既9成都係講衰野, 邊度動亂呀邊度示威, 講中國9成都係好野, 邊度邊個好人好事, 邊度有新技術, 呢排仲要加埋俄羅斯民生, 咪玩啦, 以前我廿次都見唔到一次俄羅斯

稍微中立少少都會見到個變化, 更加唔好講經濟呢d大議題
熄撚咗部電視佢就啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞