98歲翁肺癌末期曾剩6個月命 不化療不吃藥 搬到藍區後竟多活45年

336 回覆
514 Like 18 Dislike
保險叫啱啱夠用,所以真係要買保險,好多傻鳩以為公家唔洗錢 關愛基金咁多人排邊有咁易到你
公家pd1藥費一個月都六萬幾
副作用較低同selectivity高好多
記得果時好多連登仔話本身好大機率醫得好
係自然療法害死佢
化療每次百幾蚊咋
嗰醫學同科技日新月異,仲揸住兩代前人嘅遺言做祖訓,佢哋真係靠害佢哋有冇講低愛滋係絶症中咗唔好醫?
本身所有細胞都可以自然死亡,亦有機會會俾免疫系統識別同攻擊,只不過癌細胞複製生長速率快過收皮速率
你係真係研究過定係睇左啲咩濕尻文依我所知完全唔係咁
阿伯平時係咪幪面拎住兩把刀周圍劈友?
除咗呢單舊聞仲有新鮮出爐吳文忻嗰單,早期嗰時特以唔做化療依家復發先
係有嘢可以做的,睇你有冇錢顧用一個生物化學家團隊
見到呢啲人講既野就會明點解咁多人玩自然療法唔醫
不過都好既,natural selection
舊式化療例如初代DNA intercalative cisplatin咪地圖炮,後期既標靶藥好少少但係都係半地圖炮,最好就係啲未量產同未普及到既靶向治療法
又一個,又係拖到擴散先走出黎做樂觀正面撚
舊式化療例如初代DNA intercalative cisplatin咪地圖炮,後期既標靶藥好少少但係都係半地圖炮,最好就係啲未量產同未普及到既靶向治療法
諗起有人末期,放棄治療去環遊世界,翻到嚟好翻曬
有冇講chemo食咩藥
依家ADC就係你講最好嗰隻?都已經陸續普及
最好嗰類,仲有大把科幻高科技方法
唔知你喺邊,但係如果喺外國,呢啲年代試吓醫,新醫法發展得超快,就算係拖既方法,可能喺拖既過程已經有新既根治方法
咁驗哂啲嘢睇吓咩料再決定
多謝巴打,連登有愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞