98歲翁肺癌末期曾剩6個月命 不化療不吃藥 搬到藍區後竟多活45年

336 回覆
514 Like 18 Dislike
佢覺得似就係架啦
普通人做唔到實驗攞唔到數據出嚟就咪質疑
叫你信就信,唔信就係反科學
之前有聽過震動(波/頻頻)可以醫病
可能唔同地區, 食物, 空氣有唔同震動頻率
去返自己出生地, 搵返適合自己嘅波段頻率
身體自然好返晒 (利申: 鳩吹)
好正常,n咁多億身體細胞每日分裂,要每日有一兩粒喺DNA replication 錯左coding唔出奇,第二就係宇宙射線同本底輻射都可以打中DNA導致突變
好初代既藥先係,靶向治療就係為左解決你講既好壞都殺死而誔生
都住咗喺都巿驚閪咩講事實又嘰哩咕嚕
抵佢咁串既
反駁我之前, 你可以自己google 或者wiki 或者問下gpt “癌細胞”既defintion先
有冇返去探判佢得6個月命個醫生? 死L咗未?
連登中學畢業嘅「醫學專家」出場

所以你所謂嘅癌細胞係有divide continually, forming solid tumors定係有uncontrolled growth and division
數據都話打疫苗好似架,快撚d 去打多幾針啦傻閪
係咪掉轉咗個報告?
南區 gogogo
呢樣嘢又唔太關年齡事喎
steve jobs又係00後?
Omega3
有個非洲朋友好似話你唔啱
我老豆差唔多
當年我出世大冇耐驗到肺有陰影
大機會係癌
但家下我都3張野,我老豆仲係正常人咁
講明無得救 仲化咩療
因為癌症未入爆發期個陣 可以對生活無乜影響
一入到爆發期就生得好快 幾個月就無命
屋企人腎癌3期 發現到過世都係 5年左右
啲大陸人又走去狂買地
其實唔係”我所謂”, 本身cancer cell 既definiton 就係mutate and uncontrolled replicate 既細胞

因為本身正常細胞係有限制自己做幾多次複製, 而cancer cell 就係無視左呢個限制

所以有cancel cell 唔等如有cancer (病症)
送院時間 急症質素 同埋醫療診斷 這三樣野香港都做得幾好
同埋香港人一d生活同飲食習性應該都有關係
咁你有冇做過研究去驗證自己既說話或者推翻人地既數據?
科學係講證據,邏輯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞