98歲翁肺癌末期曾剩6個月命 不化療不吃藥 搬到藍區後竟多活45年

336 回覆
514 Like 18 Dislike
一粒cell要經過數次mutation先會演變成cancer cell
學你話齋cancer cell係uncontrolled replicate嘅cell
你去到cancer cell個step你已經唔會阻止到佢演變成cancer
可能有奇跡出現你身體突然recognise 到佢地 成功阻止左
但你話你每日都會produce cancer cell
mutated cell can be potentially become cancerous
doesnt mean mutated cell= cancer cell
你不如google下cancer cell個definition 再駁嘴啦
比佢咁好彩遇到尊者.
用銅人療法
你講科學咁我又講科學
藥物又好療法又好
從來都係研發者做臨床同人講有咩作用有咩副作用後遺症
唔通你出隻新藥 我仲要同你買藥番黎幫你搵問題?

而且我冇講化療一定唔好 提出質疑問
"想知末期肺癌做化療同唔做化療差幾遠"
有咩問題?
他晚年曾回到美國,想找尋當年診治過他的醫生,「我找不到他們,他們都死了。」
睇錯藍田
呢啲死咗唔怕,叻操是叻唇嚟
人都走左 講唔有咩為呢
歷史既價值就係比後世向無數個前人成/敗例子中學習
18歲那年,他本應在痛苦中死去……
長壽祕訣好簡單,就係躺平就係Hea
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞