連登仔被捕自救手冊

676 回覆
1572 Like 37 Dislike
想問下facebook算唔算高風險?
仲喺到
未睇先留名,我一路想認真討論下呢方面嘅嘢,等多d人有防範,救得一個得一個。 尋晚lun晒 放射師份判詞,搵到唔少重點,有時間再慢慢講晒出嚟
支持
唔係話信連狗唔驚
你見到某啲users日日開釣魚post仲生勾勾冇俾人拉都知咩事啦
呢個回覆有1000正評我自貼
黑警係咪可以用User ID Filter 個連登仔出嚟?佢哋啲證據係咪會Cap 埋留言加User ID?
瘋狂改名係咪冇用
係 ID都固定 改名冇用
Pixel 係Android唯一安全
紅字呢一段我都來講講
我都曾經被捕
仲要係好早期吓
喺被捕嘅時候
佢問:「個ac係咪你?」
我答:「我可以唔答㗎嘛?」
佢:「你合作啲,嗱嗱臨,大家好做早啲收工,你又早啲走得,係咪先?」
我:「哦」
佢:「個ac係咪得你一個用㗎咋?冇其他人知呢個ac??」
我:「我都係可以唔答㗎嘛?等律師來我先再睇睇」
佢:「其實律師都只係叫你答[我冇嘢講]呢四隻字啫,你與其晒錢等律師到,不如直接少少講,咁咪仲好。」
佢:「咁點呀?個ac係咪得你一個知先?」
我:「可能有啦,但我冇嘢講。」

基本上佢唔能夠確定你係唯一擁有呢個ac嘅人
佢就落唔到檢控
最後我個case佢可能連doj都冇上到
或者上完都彈返落去
我拎返證物
庭都冇上過
不嬲都話係網絡世界洩露個人資料係on撚9
今時今日邊個既個人資料唔係數碼化哂
要搵你出來根本係睇下有無心
政府啲咩入境處房署有你資料就不在話下
你啲銀行MPF八達通全撚部都有住址電話身份證
所以以為係網上講野可以唔洗負責任根本on撚9
我同超哥買
老鳳成日俾五毛挑釁,就係想佢爆多啲自已嘢
push
希望我哋嘅經驗幫到其他人
ON9

40度10幾年都係咁過啦
意志唔堅定關人地撚事

我藍營廢老黎
火水爐都識用

你地班廢青一盤散沙關人地撚事
唔知
唔撚知
部IPHONE安卓執返黎

只要你唔撚驚死
死都唔撚驚佢咬你

國安罪認罪都無得減3分1
小心有cctv嘅地方
你:上TG賣撚左比濕鹹網
其實係你睇唔到,連尼住想睇都仲睇到
佢問:「個ac係咪你?」
我答:「我可以唔答㗎嘛?我無野講」
佢:「你合作啲,嗱嗱臨,大家好做早啲收工,你又早啲走得,係咪先?」
我:「我無野講」
佢:「個ac係咪得你一個用㗎咋?冇其他人知呢個ac??」
我:「我都係可以唔答㗎嘛?等律師來我先再睇睇」
佢:「其實律師都只係叫你答[我冇嘢講]呢四隻字啫,你與其晒錢等律師到,不如直接少少講,咁咪仲好。」
佢:「咁點呀?個ac係咪得你一個知先?」
我:「可能有啦,但我冇嘢講。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞