連登仔被捕自救手冊

676 回覆
1572 Like 37 Dislike
有用post
點會無
其實佢洗哂之前嘅record就最安全
其實連登老手經歷過高登年代
佢哋對隱藏自己身份意識會高啲
年輕人鍾意表現自己,好似喺thread咁公開鳩up
其實好危險
Po 圖前打格仔又好整emoji又好唔好原圖直出
有冇見過連登開完post,之後喺fb group/page 見到一模一樣嘅post?

真係表演花式自殺
之前有個女仔喺日本留學俾賤種人型狗發現喺某啲地方講咗啲嘢 返嚟整身份證咪拉鳩咗
借人圖用嚟討論都無壞嘅
主要跟 post 查
然後睇嗰個 post 有冇人講過過啲嘢係拉得
然後再喺 database 搵返自爆線索

都係嗰啲殺狗/口號/叫人出嚟/新聞/屌DoJ
佢就係法律
你得罪佢你咪違法
只可能 duplicate 到公開嘅 post / 留言 / ID
後台嘅 email 係冇可能 duplicate 到

弱智唔好衝出嚟柒
建議縮返入老母個閪度
問佢點解生得你咁撚蠢
仲俾你周街衝出嚟柒
睇到
自己試下咪知
咁你都會見到個pattern

唔通班廢老日日上網話中國好中國勁都會拉咩
點會消失
每個星期都要跑數
一定係愈拉愈細囈

「沒有約束的專橫權力,對言論的壓制和迫害是沒有止境的。一開始,最令當權者惱怒的,可能是那些激烈批評和反對他們的言論,這也是他們最想消滅的。但在消滅了『激進』言論之後,那些『溫和』的批評言論就成了最刺耳的,因而也是當權者最想消滅的。在明確的批評言論被消滅後,那些委婉含蓄的調侃,又會讓當前者覺得無法容忍。在這些聲音都被消滅之後,人們哪怕是完全沉默,都會讓當權者覺得不舒服,都會被他們視為無聲的反抗。他們接着就會要求人民去讚美他們,最後連那些讚美得不太賣力的人,都有可能要受到權力的懲罰……」

大陸維權律師張雪忠就睇得透啦
到時就會話你「低級紅」
未拉到啫
遲下 like 條地溝油片都坐得監

其實都低調拉咗好多 Facebook 講過口號嘅人
唔犯法
唔上連登
是咪你本自救手冊既最後一頁內容?
好彩無Facebook
連登仔頂唔住啦
睇黎我都要學佢開多d膠po
俾其他巴打留意下
有時係呢d post reply人果震
講野要小心 千其唔好以為佢捉過你 就代表唔會再捉
如果你地講既野 係證明到你個account 係無同人share
而你當時同班差佬講話有同人share
到時分分鐘又會捉多你一次
因為你點左相 有晒資料係佢地手
特別係lihkg 你唔知同你傾緊計既係人定係鬼
一震氹鳩你地落搭 等你地講錯野自爆
所以自己平時網上留言都要小心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞