BIG 4大裁員

572 回覆
1191 Like 50 Dislike
要fing真係好易 食靚餐廳 買錶、名牌野
10月唔會升職, 會再炒hea做野個d.
隔個月就迫人no pay leave
BDO 做左半年 SM 都頂唔順番830 on99
你…真傻定假傻
所以我咪話停牌半年係咩意思囉,如果係連個reception 九點鐘坐係門口都叫營業既話咁pwc可以898,24年audit根本可以唔洗做,仲要新聞未提罰幾多錢
audit上到位都無乜人性,senior扮晒老屎忽,m grade樓上你死你事
唔岀promotion letter 嘅信有冇得諗
個分別係邊
唔係罰全中國咁搞笑?好似精進咁無限復活?
好過無啦,big4買過名 8k 都做
唔係普華中天成個停牌咩,剩係廣州pwc停牌咁禁黎批柒
半年嗜
醫生 exit左做private唔係你想像中咁忙 同埋洗千幾蚊唔洗用好耐時間
交緊80萬稅 所以洗千幾蚊日算慳啦
無manager 教junior 野

唔通D junior 坐夠日子就自動波升職, 自動波轉到commercial, 再升職加人工

雖然有部份manager 係堅仆街, 但仆街極點都有塞錢落junior 袋

So 左你果部份就扮睇唔到, 只係記住人地捽你, 搵你孭鑊咁。又有幾多個人記得比左幾多鑊氣manager?
躺平
我都躺左半年
你個邊炒嗜
sor我無講清楚
喺未罰停賽半年之前,已經因為中國"強烈呼籲"而無咗唔少客,所以佢地有plan將成間廣州office摺埋,剩低啲job推去深圳

同埋佢中國講停賽半年,唔知係講緊audit+consulting+tax三樣全部唔比做,定係剩係唔准做監管有關嘅activities (諗到嘅係做上市公司auditor簽AFS,唔知consulting有無啲類似野啦)
ITSA啊盲閪
你試下入去阿記狗竇問下
月球人?
睇完之後 小弟做緊會計 讀緊hku space high diploma accounting
會唔會好不智
你簡直係地底泥添啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞