信用卡討論區(200) 破200/呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
條bar咪就係所有交易都包
咁無野啦
原來係合資格簽賬係包埋港紙
一直以為合資格簽賬淨係計餐飲同外幣
因為我基本上大部分都係碌外幣
所以諗住條bar一定啱
琴日申請咗MPower 大概會幾耐批卡

想問一問呢個幾時派彩?
Aeon 有遲出前科
Thx
想請問bea world master 揀里數stream 係咪會直接存入ac 唔洗手續費?
齊料兩日收sms
上個禮拜試咗
又無cap低t&c
suppose八月係出幾多月嘅賞碌?
想問下sim credit 10% 活動 買萬寧coupon唔計?

「合資格交易」定義為於推廣期內以合資格信用卡透過Apple Pay進行並於2024年9月30日或之前誌賬的非網上零售簽
賬交易(乃根據環球信用卡組織、個別商戶之收單銀行或發卡機構的商戶類別編碼或交易類別釐定之非網上簽賬);但不包
括於2024年7月15日至8月31日於中原電器行有限公司(「中原」)之所有香港分店及中原營運之指定三星專門店進行之單
一簽賬淨值滿HKD3,000或以上之交易、網上零售簽賬交易、現金透支交易、繳付信用卡費用及收費(例如年費、利息或
財務費用、逾期費用、超出信用限額手續費、現金透支手續費及其他費用)、繳付予稅務局之稅項及/或繳付予任何其他相
關政府機構之款項及/或費用、通行費、道路和橋樑費用、以網上銀行或網上支付系統繳費及/或繳交公共事務費用、所有
向任何保險公司繳付的款項及/或與之進行的交易(包括但不限於繳付保費)、所有向任何慈善或社會服務機構繳付的款
項及/或捐款、購買任何禮券或現金券、
出晒六個月
sor 四個月先岩
想問吓m power 海外6%回贈係咪有limit? 最盡簽$8929?啲條款唔係好明
謝 師兄
Terms係咁寫
你可以試下 睇吓有冇驚喜
就黎結婚睇酒席,用咩卡簽最抵?🙏🏻🙏🏻有張HSBC VS最紅揀咗賞美食🙏🏻
賞滋味唔計酒席
咁應該申請咩信用卡最抵?🙏🏻(飛行里數及現金回贈都得)🙏🏻🙏🏻🙏🏻
大額里數卡啦,現金回贈無上限多極得2%

睇頭post揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞