信用卡討論區(200) 破200/呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
原因同我上面講的一樣,都係 global transport project

大貓直頭唔當合資格簽帳(上年呢個post有朋友想交稅填夠8萬,但T&C寫明唔計)
vi 呢樣嘢本身有冇咩特別jetso?
唔覺有
Mpower每個月幾號回 好似個個月都唔定期咁
冇compound effect
準備簽11000 酒店+國泰9000機票(兩者都係港幣)

係咪用渣打國泰食expedia 1蚊1里+國泰簽夠8000 有4000里+summer 16000有4000里最好=total~18000里最好?
想問everymile回贈係唔係無上限?有無人拎黎玩現金回贈唔玩里數
依家上網要up晒
Aeon 個apps 死左?
岩岩先login完黎
係,但係唔值
無上限現金回贈卡有幾張唔止1%
有時啲promotion焗住要用匯豐
咁2.5%果啲係唔係都係無上限?
一年期以下的定期全部都係單利黎架喎老世
仲可以食埋am 綠色里賞1200里
已經拎左,渣打呢張卡如果玩盡,賺迎新里數幾好

之前簽左5000,預計已經拎到14000里+15000里+1200里
咁你一年後再做 筆interest 咪有得compound 囉=.= 但AM唔會加個principle 吖嗎
有無人guru相關交易個到突然無晒record寫沒有相關交易
佢話show 60日內既交易,我一定有,但最近幾日click入去吉左
EM 我當里數卡諗法
所以佢個1% 我會當2%
佢後面個句話拎黎玩現金回贈唔玩里數嘛
咁梗係計返1%畀佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞