信用卡討論區(200) 破200/呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
sorry 新手想問下payme係咪用信用卡top up 完入返d 錢落銀行都計
暫時仲有,月尾先知有冇繼續
我得3萬里?係咪要問CS先有
想問有咩卡去福建360買野有高回贈
citi八達通一向都計九巴月票
主要問題係而家無晒電子錢包大法,要真簽4000,就算用 cashback 都係好蝕
佢同政府一樣計法 隔月買月票咪兩邊賺盡 又唔洗每個月都簽

同埋 Payme 消費 $30 waive 手術費唔算難啦
九巴月票一定要用八達通買
然後八達通自動增值又唔計落個4000
隔月碌一次花旗又唔係唔得既
不過當你真簽3000,其實都有D蝕
曾經係
玩到隔月簽即係簽 4000 回 240 都 6%
搭 cashback 差唔多 8% 都仲有d蝕?

AAVS 嫌低唔怕煩咪搵第二張卡玩再 App 轉落去
買月票都無其他 option 可以揀啦 限死要八達通
都係既
主要問題係要點簽3000
呢幾日先知原來AE可以增值八達通
想問吓增值八達通係咪唔算電子錢包??
而家用緊大貓金得0.4%
用AE blue cash有1.4%
1. 上星期新出
2. 計,terms 寫咗得0.5x 分
3. Blue Cash 係1.2%
Ching第二句意思係咪AE 入八達通得0.5x%
分數卡係$1=0.5分

啱啱睇咗blue cash terms,應該係$0回贈
分數卡係咩意思新人唔係好熟
儲分嘅卡,儲咗分再換嘢

blue cash 係現金回贈卡,每個月自動回
你意思係大貓?
AE呀 你上面唔係問緊AE咩?

但係見你提分數卡
AE 唔係得里數同cash back?
唔係,里數卡都係儲分再自己換里數
自從 CX 轉左揸兜之後就無卡係自動換里數
得積分卡同現金回贈卡
里數係要自己用積分去換,積分亦可以換其他野,例如酒店會員積分,甚至換返現金回贈都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞