信用卡討論區(200) 破200/呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
支銀呀
唔係ae explorer咩
嚴唔嚴係睇發卡銀行姐
但係其實前面仲有好多人
根本分唔到幾多回贈
EM靠PAYME同八達通銀包都攪得掂年費
AE攪唔掂
ae explorer年費難搞過EM
EM起碼睇數據一年簽6萬幾左右大機會免, 包payme包8仔即係唔使簽
ae explorer見過人淨簽迎新都照免,都見人簽咗4萬幾都唔免,條款就寫一年要簽15萬
見人簽到一萬左右就免到
係,好飄忽唔知佢點計免唔免
由2020 citibank轉晒啲visa卡去mc開始香港visa似乎就半放棄mode,新啲又有用嘅卡除咗sc smart, HSBC em同痕身travel+基本冇乜見到。
至於debit card除咗za/enjoy其他清一色mc。
VS定位話係旅遊卡但promo基本0,對家mc World都叫有travel rewards指定商戶回贈。
加上香港啲信用卡其實回贈喺全世界嚟講算多,啲卡等級除咗vi同Elite嚴格啲基本上又係濫發(冇收入都批得嘅師奶smart卡都可以係vs卡)。
見呢幾年除咗獨佔mtr入閘之外幾乎冇乜搞作就知visa都唔想推香港市場。
可能visa見香港市場爭唔過mc又唔想泵水就半放棄mode。
上面講過,獨佔港鐵仲要只係因為 Visa 本身有一個全球性的 project 幫公共交通裝信用卡機,而唔係咩特別搞作
諗住攞嚟交寬頻
仲要已經唔係獨佔
上Netvigator個網轉AE交咪得
增值icoca計唔計最紅個外幣簽賬
親身交到有
成個月,我推過99xxxx之後推唔返

最後推到98xxxx就唔玩,夠拎到$50
即係酒店官網/酒店櫃台現場碌就實計到guru咁

Thanks我再研究下
可能會有,我98xxxx,排200內
有呀,積分互換咪有國泰囉
轉到不過慢
轉返去RC再轉最好
個function應該瓜左,已經好多日轉唔到
轉去RC 係咪即時的?
理論上係,實際上唔夠都批支銀理財,為跑數亂派
佢寫更新系統
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞