信用卡討論區(200) 破200/呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
交稅可以交無限次
你一日交五百,5萬都係交100日啫
BEA Goal?
唔包MTR
手機支付呀
唔記得
希望10月開始加埋MTR
有6.4%
8仔 1個月最多1萬
姐係要5個月
第1期單多數1月10號
如果而加先出到稅單比你
而加開始草, 應該岩岩好唔夠
一個月10,000係轉錢走
做左身份認證繳費限額係每月30,000
一個月10,000係轉錢走
做左身份認證繳費限額係每30,000
食唔食東亞日個12%?
食到hsbc em可以收收皮
完左啦
你可以提早儲定架ma
但流程上唔係要將8仔D錢轉入去8仔銀包先咩?
之後再經8仔銀包找稅單?
每月從八達通銀包Plus及八達通銀包Pro (已認證) 已綁定八達通轉賬的限額 = 10000
https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/customer-service/faq/wallet/about.html
轉賬係指轉賬畀人
繳費係計交易限額
……原來一個月最多由八達通入$10,000,我都唔知添
係呀 所以要食盡就真係要每個月拍20次, 再加用埋屋企人個8仔銀包先做到
但都幾煩下
有冇人知西亞入啲仲有近2萬分可以點用到
想請教
黎緊搬屋預一筆開支買傢私電器,有冇邊張卡現金回贈最高?
呢到唔比多D detail 一律都係8仔
夠唔夠換現金回贈
Sorry
主要想出張新卡拎迎新現金回贈 應該會簽夠10k以上,目前淨係用大貓
唔知係到問得唔得
agoda而家無得一開始揀delay payment
之後中途轉pay now俾錢?
無得pay now食唔到網上簽帳係咪free cancel左佢算好d
反轉個booking都搵唔到點可以轉即時俾錢
唔想煩咁多嘢 交雜費同平時就咁消費儲miles係咪出張everymiles簡單得多
可以上網買就揀網購卡
冇就vs賞家居
淨低無上限2%包底

除咗迎新之外
有時商場+舖頭會有額外回贈 例如新地the point之前同銀聯同aeon信用卡都有做過優惠

你研究好想買咩+點買+大約價位先有討論空間
視乎咩卡,要25000-30000不等去換$100
睇你邊張,EM係是但全程酒店或者來回機票

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞