信用卡討論區(200) 破200/呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
所以睇左非聽日uo 5000 里係包埋行李,或者至少7000 里已經包埋行李,否則都係睇都唔洗睇
唔好幻想佢5000/7000 里包行李啦
有冇巴打試過換oneway機票
let say 日本返嚟找JPY

個Statement出咩名?
HKG 定 JPN?

上網搵極都搵唔到
你邊個program換先
AM
第一次換One Way
Roundtrip我就唔會上嚟問
問題係BA/QR Avios一樣換到CX單程,呢個係另一個問題(呢度問得換oneworld CX/JL機會最大)

上年9月經hotline(當日試左幾次網換都fail)換HND返HKG單程,係出
Asia Mile Hong Kong HK
想量化里數成本唔係問題 不過第一步講清楚先
想問有冇ching用富邦白金visa ?因為嚟緊去日本exchange一個sem想貪佢4% 回贈,想問用落點,麻唔麻煩?
睇hongkong card話佢online banking system 落後又話會default 咗紙本stmt收手續費好似好複雜咁
QR avios 得EM換到,係1RC=20 avios
first time?
em 無得用買rc 既方法去計~無得買完入落EM 卡
所以用左轉ba avios 去計,反正1:1
最緊要條數岩,其實真係抵到仆街
佢用wise 匯率,係靚㗎

所以完全冇理由退落信用卡
咁EM換BA都係1RC=20嘅
你想買RC就啱嘅
戶口,入debit card都會扣回贈㗎
啱啱Citi有新global wallet promo,有2%
係喎
有冇人實測過 trip.com 用外幣訂酒店,計唔計 em guru 外幣 ? (9 月前)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞