信用卡討論區(200) 破200/呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問/RIP,永遠懷念家姐

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
想問下有東亞ititanium ge人
我上個月用apple pay 埋私家醫院單
今個月見佢回左0.4%回贈
想問下淨番3.6%回贈多數會幾時入?
好似16號,同goal卡一樣
係,visa/master/銀聯都叫做可以上網睇大概rate
兩張都要
感謝分享
電子收據都係收據姐
銀行唔係傻架,網上交易咪畀交易紀錄佢睇囉
有時d公司好鐘意抽秤 明明公立醫院唔係政府,好耐之前試過有銀行話係政府賬單
呢個無得同佢拗
公立醫院好難話唔係政府服務
HA Staff都唔係公務員 衞生署就話姐
但係HA收政府錢嘛,完完全全係政府醫療服務
睇MCC Code
HA診所櫃檯俾錢係出MCC 8062 Hospital
黎緊真係有筆8萬要簽,但睇唔明DBS black 點做到3蚊里?

基本 80000/250 *2 = 640 dbs dollars

每位持卡人於每個簽賬階段可賺取的額外獎賞上限為DBS$550

都係640+550= 1190, 點先做到poster寫既 1280 dbs dollars ?
$80000 入面一部分海外咪做到低至 $3/里
想用SC PAY 屌你整到最後叫我落分行
想請教下而家mastercard做緊果個suica 3000 回200 既promotion, 最多5次係指每張咭最多5次定係每個人名最多5次? thanks
成功啟動實體星展信用卡之後 幾時先真係啟動到
上一季係每張咭5次
見佢T&C寫基本轉換率,咁EM計唔計?
想問假設申請晒DBS eminent 嘅visa signature 同platinum 係咪等於每個月有12000食飯5%quota?
定係唔可以同時hold兩張?
問過,係 不過間野加額好似好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞