Marvel官宣RDJ回歸扮末日博士

555 回覆
456 Like 48 Dislike
daredevil s2已經好正
我攞漫畫出來講係因為驚佢點定義“第一代復仇者”
漫畫第一代有xmen
但電影版權問題所以冇,可能直接去左第二代復仇者
受歡迎程度我只比較電影,冇比較過漫畫同電影
佢電影落返地球果下有抱過手套啦

個編劇係要玩傳波等個畫面好睇啲
我講全盛時期既雷神可能用到
除左佢個人能力算係最top之外
佢都係最大機會有技術用呢啲宇宙級數神器
好似Loki都識得用mindstone既能力
但連Vision裝左係身上都明顯冇發揮過
所以幾可肯定當時成隊Avengers冇咩邊個有技術發揮到啲石既力量
我咪認同你女權隊長好大機會用到
只係故事上佢的確係好自負既個性
第一次話要去打Thanos佢當初都冇諗過要有外力援助
實際上佢都的確係好抽過冇手套既Thanos
所以我唔明佢初次拎起個手套冇諗過用有咩問題
當然你可以唔認同我死都要覺得女權隊長一拎起手套就應該用佢黎sm thanos
呢個只係大家對角色有唔同既理解冇絕對對錯
DS點解唔用編劇已經一早比左個好合理既理由 佢係infinity war果陣已經預視左用time stone都打唔贏Thanos 而家呢個係唯一打贏既版本 佢係上帝視角去睇件事你最多話編劇lazy writing 但冇得話唔合理
大把鬼佬笑鳩編劇夾硬寫死ironman都係網民鳩up啫
而家香港都大把人笑鳩marvel cast rdj係炒冷飯唔睇好
呢啲網民鳩up唔明有咩reference
rdj分紅係貴但商業考慮上大家都知佢值
如果唔係當初homecoming sony都唔會比咁多錢一樣主動要求ironman幫spiderman谷人氣
sony出名市儈如果唔值唔通主動想塞錢rdj洗?
marvel拍戲賺錢同一般電影唔同唔止剩係靠票房
只要keep到人氣週邊產品同其他迪迪尼連帶收入賺到笑
當年因為Avengers人氣推到其他就算公認拍得差既marvel電影套套都近十億票房果啲唔洗分比rdj
但其實全部都係因為rdj ironman既角色連帶住既商業價值
所以我想講寫死ironman係你想像唔到咁大既商業考慮
肯定係多方面商討達成共識既商業決定
而呢個商業決定rdj係肯定有份唔會係迪迪尼單方面
等佢多啲戲做吓吖嘛
無錯
6粒一齊用黎啪手指先會死啫
大把人淨係用一粒無事

再唔係俾奇異博士拎個手套同6粒石
再自己開個黃圈傳送門走人咪得

個老婆唔要啦
唔識用咪俾班法師開個黃圈傳送門拎個手套走人咪得
Marvel 宇宙最強 scarlet witch 在度…點都不會到Thor..
就算只看 MCU 設定佢是唯一有能力毁滅無限寶石的角色
仲要MCU 入面的Thor 其實冇咩魔法相關的知識
套野如果故仔唔掂咪一樣收皮
當時既scarlet witch未係scarlet witch
仲未睇本darkhold
雖然佢都應該係戰鬥力最強
但mcu infinity stone設定似係得一早有野心搶既人先有用既相關技術
用過既唔計Strange同Loki
好似只有Thanos同Ronan
呢個確實要拗係一個好簡單可以帶走手套既方法
只係果陣隊長懶係緊急比個order係要即刻拎返啲石去原本時間線
但佢好撚樣衰
因為有梁朝偉
即係型嘅係偉仔
如果跟漫畫,Dr doom唔會衰得去邊
但條女有瘀傷
同埋錄音
我對 Luke Cage 嘅印象得返 coffee
punisher bullseye
我就鍾意 eternals 多啲
有黑鬼兼基佬
發揮唔到都冇得評論
劇情來來回回冇進展
然後無啦啦就啪死咗 Kilgrave
電影先會叫MCU
Oh kid
陳法拉都ok
同埋打鬥算係精彩
其實都好明顯
mcu走投無路了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞