睇完 MM 呢條片先知原來香港都有咁多左膠

258 回覆
874 Like 232 Dislike
你咁樣班左膠會話用樣貌去標籤人妖
咪住先,呢堆LOGO本身係咪已經係一種定型?
係咪已經定義個性類別?
懷疑已經有問題
一日有條jer 識射精一律當男人處理
無論佢咩性取向都好 唔好同我講咩誇性別
死GAY佬特別多花臣
而家嘅問題係transgender嘅定義闊到男人著條裙就話自己係transwoman
mm垃圾台
就算gender dysphoria既患者 就算接受treatment
最終目標都唔一定係要完成變性手術

大概係精神科醫生評估>臨床心理學家評估>真實生活體驗(至少一年)>荷爾蒙治療>醫生許可先可以做變性手術

係比你想像中要長期評估同嚴謹

如果患者滿足其中一個階段eg 荷爾蒙治療 係唔洗去做手術

唔是阿豬阿狗自稱係就係 係真係影響都身心社交健康既人黎

都係個句 唔可以因為有老鼠屎就否定其他有需要既人
如果係咁都仲好d,但係真係有人係連藥都唔食
講緊唔係話排期未排到或者無錢
係完全無意欲去食

佢地會話,你唔需要藥同手術來證明自己
甚至唔需要有dysphoria, 可以純粹係preference,點解要強制人係一定要受苦先可以係tran
總之覺得自己係乜gender 就得
總之只要你覺得個gender同原生唔同
就係tran

所以我話d左膠真係好恐怖
性別唔睇xy咁點define 你先好笑
老實講我覺得依班左膠對真正的trans 黎講係有害無益
係 搞到其他人覺得好似所有人都係咁鳩流流

之前咪有個 有鳩又走去同女人比賽游水
話自己唔應該被剝奪比賽權利
但問心果句 就算你荷爾蒙水平過到關 真係公平咩
我相信所謂「真正」trans 會寧願唔去比賽 低調算
而家搞到d人更反感

唔係話唔應該爭取權益,但都要有自知之明
好似話之前跨男申請換身分證個case
望落真係普通男人咁
咁係令到個社會可以明白到
真呀,佢鍾意著咩問我撚事

但換咗件衫就想入女廁就攞黎搞
當全世界本身講緊反性別定型、不論男女都應該做自己嗰陣,一堆男人走出黎話鍾意著裙、鍾意玩Barbie,所以要叫佢做女人

邊個被二元性別洗咗腦?

利申尊重對自己生理性別不適嘅真跨性別
得啦好叻 咁係男定女啊
所以咪叫transgender囉
點知成班連登仔沖出黎話人左膠
多數都係男人攻擊呢類人
仲要幻想自己好高質會畀佢地搞
一係就做手術變性,呢啲又唔做手術,得閒就話自己係男人,一係於話自己係女人。根本就係有問題
xxy即係intersex唔係transgender la
用跨性別先啱 所謂變性都係兩頭唔到岸
Agger
又話唔好定型
著裙,化妝 etc,應該係男女都可以鍾意

咁如果個人打扮同行為唔應該同性別掛勾
即係男女差異係個body
但個身又無忽係女
就算手術同藥唔能夠令你變到同原生女一樣,至少令你個人會傾向似女果邊,唔係j fing fing 咁

根本d左膠自己都未搞清楚
淨係一味話要做自己、要自由要「人權」
叫變態咪得囉
搞啃多扮晒嘢把鬼咩
唔認同就扣人封閉、迂腐
有幾民主呀

要搶口就講女權、彩虹、BLM啦
外國民主 ,講到外國全部人一致讚成
而家外國都轉玩woke啦
再下一步係領養細路
幾年前講 成班仆街話滑坡理論!
可否扮女人入女更衣室
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞