[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#116 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

998 回覆
9 Like 6 Dislike
如果唔係曲芒, 我都應該會同大家同一陣線
我一隻11號落 一隻20號落 一次過2次一齊扣錢同shipped 預731到
多左隻平放出去算 志在賺hsbc guru旅行外幣計劃
聽講曲得黎唔係好覺
同埋防反光會有驚喜
15號落,16號hold數預計26到,今日仲係orded
我地叫左兩星期春 終於準備收貨
可能同巴打同一batch
我15號落order, 匯價升曬當upgrade DHL 送貨算
有冇巴打會想要隻全新既aw3225qf
買多左隻 原價放番出黎 8月1日到貨
志在去儘快收到件貨 同埋儲到信用卡積分
https://youtu.be/zK80IPwhFiI?si=XfSldL5IfG2ZgTKh
唯一缺點ppi太低,做嘢用真係差啲,純打機個包圍感好
技嘉
https://www.rtings.com/monitor/reviews/gigabyte/aorus-fo32u2p
https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/32gs95ue-b

Rtings終於有32woled review ,可以睇返揀邊款啱你
技嘉唔要d.p 2.1有平啲型號
終於去腦場睇哂oled mon demo
32”最靚畫面
1.鏡面 samsong g8 (有種新世界感覺
2. Asux 32 qd oled/ lg 32woled並列 (明顯有提升

Dxll果隻aw3225qf畫質完全唔夠上面三部 唔似同級 可能佢用舊式霧面處理 非常影響

我用我屋企隻lg 32gp950比較

睇完果斷cut左日馬單 (我10/7落 好彩未shipped)
大家如果等緊日馬aw3225qf 不妨現場睇左實物再決定等唔等
終於去腦場睇哂oled mon demo
32”最靚畫面
1.鏡面 samsong g8 (有種新世界感覺
2. Asux 32 qd oled/ lg 32woled並列 (明顯有提升

Dxll果隻aw3225qf畫質完全唔夠上面三部 唔似同級 可能佢用舊式霧面處理 非常影響

我用我屋企隻lg 32gp950比較

睇完果斷cut左日馬單 (我10/7落 好彩未shipped)
大家如果等緊日馬aw3225qf 不妨現場睇左實物再決定等唔等

aw3225qf境面黎wor
4k oled g8=霧
aw3225qf=glossy
你係唔係睇錯型號
aw3225qf係鏡面黎
實物畫質好靚下喎,不過我唔係香港睇到
我都未見香港有地方放
只係見黃金有地方放左部aw34同價錢 再貼左張aw3225qf 價錢牌訂貨
咪黃金果間dxll 個牌印住aw3225qf
你應該睇錯型號,上面位ching講左價錢牌訂貨黎
另外G8可能都睇錯,佢先係霧面
新世界感覺
其實我唔知amazon個匯率嘅定係信用咭嗰個靚d
但係我買嗰下
去左恆生個網睇返visa同master個匯率係唔夠amazon嗰個個靚(唔知係咪應該查呢個)
所以我7月頭買嗰陣係用左amazon個匯率鎖左hkd
埋單6500有找
你好大機會睇部機唔係aw3225qf
實物反光好明顯,你遠望就已經知佢係鏡面。應該貼多張貼紙想講仲有另一型號可訂購
其實唔知佢係計hold數日定計記賬日

g8係霧面
dell係鏡面
似係鋪頭尻貼型號睇錯野
腦場文化

灣電有實物
個個都講aw3225qf
但多唔多人日馬買aw2725df
反而有風扇先係我concern個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞