[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#116 HDR mon 最好OLED,Mini LED狗也不屌

998 回覆
9 Like 6 Dislike
變返159800
慢慢等
d yen又跌返
等到yen價靚+10%off+免運又係出手時機
想問如果買隻LG C4 做Mon 會唔會有咩問題
見佢又係oled 又抵有144hrz
我長開hdr,win 11 校正,sdr亮度。成日睇片都要用hdr,所以我都無關。oled唔覺灰,影相好差質數
淘寶mon 臂架信唔信得過,好多最大承重可以去到20kg,香港我見有牌子價錢都過千
香港h牌都過2千我只想掛個mon慳位姐
可能有少少off topic,想問邊隻mon支架好?想用34吋mon,用唔到夾枱式,係咪只可以用鑽孔式?咩brand比較好感謝巴打!
咁樣都有人自爆
最近買左平價基礎款
只能夠講一分錢一分貨
穩陣但係調較麻煩而且要用力先可以上下斜
如果成日要較mon最好買貴D
琴晚8點搶到最後逃生通道
今朝一睇已經貴返晒
好彩冇cut單兼已經出左貨
第一次用oled
見上面巴打問先知原來要搞setting
傻仔問句係咪盲揀windows hdr呢個mode就可以?定真係手動sdr hdr咁自己tune會好d?

另外仲有冇咩要set
較正 同亮度
睇唔清楚個樣 唔係要攞嚟J呀
淘寶100內用左2、3年都冇事
有冇咩方法睇下有冇伏😂
n 年前淘左個承重10kg
100蚊左右用到宜家
掛過3~4個mon
有冇師兄分享下dell日本轉保
有frd買aw3225qf 亂填日本個到資料 等左成個星期都未有result 大家等左幾耐?
有冇人試過未等到result再填多次轉保?
再填就會收到email話你第一次申請會denied
因為佢見你同一部野有第二次新嘅申請
各位大大點睇呢隻Samsung 32" A700 UHD 4K mon?
面板: VA
對比度: 2500:1
反應時間: 5ms
亮度: 300cd/m2
螢幕刷新率: 60Hz

https://www.samsung.com/hk/monitors/high-resolution/s70a-32-32-inch-uhd-4k-ls32a700nwcxxk/?srsltid=AfmBOopJLvEz2vwuZZYPVnawHyhHqO-4qNqqsvdHE5kxK5vZ4pGZjbwV

主要用來睇片及文書工作
唔會打機

price.com
30" 以上, 4K mon 計最平係佢
寫話中央田賣$1940
有無伏?THX!!

https://www.price.com.hk/category.php?c=100024&filter=104867,100683&sort=4
我1次apply填唔足denied左
第2次apply等左成個星期冇聲氣
頭先收工後再apply 1次
岩岩收到email success (第2次既result黎)
但係上去dell support check仲係jp, 仲未轉hk
我都唔知咁樣算唔算轉成功
諗住聽日再check
想問apply完有無即時email確認?
我填完都未見有email,我諗緊係唔係填錯email
填完唔會有email的

原擁有者我填自己個名, 入tax invoice上邊dell既郵編153-0064
佢話optional填個d位吉晒

下一頁填香港資料

等左兩日, 今朝7點收到email確認成功
有,第一次10日左右咩消息都冇,忍唔住整第二次,第二次3日就得咗,不過過多一日,第一次嘅都收到email話成功total兩個email話轉保成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞