[多圖遊記] 日本の最窮縣有幾落後?山陰山陽(鳥取島根岡山)之旅

480 回覆
99 Like 7 Dislike

太背光所以公仔影相係唔靚的之後返去境港食一早book好嘅晚餐超級好食

提早成個月book嘅餐廳:

Google Map 4.6
Tabelog 3.56

預約網站喺度,lunch只接受八人或以上嘅訂位,dinner就都唔容易book,因為佢不定期休息

我就叫咗一個紅楚蟹懷石料理套餐,埋單嘅時候發現呢度物價真係異常地平

⑤ベニズワイ会席 7,150円~(税込) red snow crab kaiseki(紅楚蟹懐石)Tax-included 7,150 yen~ 1.5 sheets of red snow crab used
1名様より(9月中旬より6月)
※松葉ガニ期間中は休止

ズワイ係平啲
另一款要七至八月先有你依家飛就有

食完豐富嘅晚餐之後水木茂大道已經水靜河飛呢度夜晚就好似樓上有會員講,會有鬼太郎角色嘅投影,不過我冇落車特登影了

返酒店之前去一去超市買少少嘢,呢間廿四小時嘅超市大得好誇張

返酒店之前影多個渠蓋

今晚住嘅係Green Park Hotel Yonago,有大浴場
Day 4 米子 —> 倉吉

是靚早,麥記

去大山嘅途中,影多個渠蓋先,係百變怪
舊年去已經維修緊
過咗一年仲整緊
好似係要搬個油站所以有排整都正常

早咗少少到大山牧場,呢度10點先開始營業

不過牛牛就唔使返工嘅見到佢哋自由活動中

睇唔到大山山頂,比烏雲掩蓋了,不過望落去就可以睇到米子嘅海岸線繼續有好多牛牛

準時10點開門!入面賣嘅全部都係呢度嘅奶製品

兜咗一個圈諗好買咩,不過決定上埋去山腰先再落嚟買山腰有纜車同觀景台,不過就冇特登坐呢個時候山頂嘅雲都開始散開

呢度本身有幾間舖頭但係全部都冇營業唔知係咪疫情之後就咁,只係得孤伶伶嘅纜車運作緊。

落返去牛奶牧場,食唔落好多嘢,但係又想試呢度嘅牛奶拉麵
辣油

你自己都知咩事
仲jer住
樓主不嬲都話自己找咗數

買咗啲手信 + 牛奶有白玫瑰味好正

沿着國道9號向東行,會逐漸接近日本海嘅海岸線,中途係一個道の駅停低休息,飲埋第三支奶

六月係繡球花盛開嘅季節
日本要早食飯,夜左得居酒屋同燒鳥
證明米子真係無野睇
成個縣係去一次夠除咗呢個博物館真係會有啲想每年去一次
留多次名
但係佢個位,來回都要一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞