[多圖遊記] 日本の最窮縣有幾落後?山陰山陽(鳥取島根岡山)之旅

480 回覆
99 Like 7 Dislike
去鬼太郎條街有冇玩吸印仔
有,但佢啲印仔都幾大買咗張Postcard吸咗一兩個就喺嗰度嘅郵局寄咗返香港俾自己

就行到境港站dormy inn之前嘅一個十字路口隔離有個小公園,全部都係鬼太郎嘅設施,有個仲屙緊尿
買佢本嘢吸晒咁多個印仔有得換張證書
米子間野乃、勁多香港人、見到個銅像、勁大聲講:佢痾尿呀、即刻無曬去日本的feel

行到去境港站繼續都係鬼太郎無論係車站定係警署都有鬼太郎嘅蹤影

境港站同時係一個碼頭,俾人搭船去隱歧群島

跟住就向遠離車站嗰邊行,呢罐梨味嘅啤酒勁好飲

呢條街亦都有個郵局,喺呢度寄嘢仲可以有限定嘅郵chop

人扮卡通人物最有趣、好落力同遊客打招扶、唔知有無其他角色

之前有去日本睇到電視節目,講佢地拎佢地既新作品去比壽司達人評分。可惜我去日本個啲地方附近無分店,如果唔係都想去試下。
你自爆?
有冇紅豆軍艦先?
癲到似兵馬俑睇古蹟咁
梁少?

行完一輪就去醫肚呢度有鬼太郎漢堡,啱啲人打卡,不過食漢堡梗係去食鳥取牛

但呢度唔少餐廳都唔做多過四個人嘅生意所以我哋唯有食咗一間西餐,我叫咗個蟹肉蛋包飯,超好食不過唔知點解佢喺Google Maps又唔算好高分

間餐廳叫:Nagomi なごみ
淨係睇到妖怪、乜睇到其他野?
成塊漢堡扒都得,如果佢地整得紅豆軍艦好食真係會有機會,不過啲壽司達人見到應該會講粗口

食完個飯出嚟亦都出太陽了

之後加插小行程,出發之前已經知道Family Mart 會同Pokémon Sleep有合作活動即刻帶埋小呆獸去尋找佢哋,竟然小呆獸都係其中一個活動角色

呢兩隻就係當日新推出嘅沙冰,但係要攞Pokemon嘅商品又唔係買佢哋而係買指定嘅飲品。

所以我就冇試到呢個沙冰,換咗小呆同卡比返嚟
LM,等出多d先一次過睇
留名等Day 4(頭三日都好睇)12月都去 想睇柯南

之後去松江,江島大橋係必經之路呢條橋係攝影界係好出名,除咗佢橫跨島根同埋鳥取兩個縣之外,你Google 搵到嘅結果會覺得呢條橋slope係好大

不過揸到上去又唔係咁覺得
多謝支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞