[航空]連登飛機膠討論區114

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
QR嘅Qsuite2,望落去同KE 787-10係同款但保留上一代嘅麻雀檯倒頭位
https://www.facebook.com/share/v/EPy4bTStpztdLqBo/?mibextid=WC7FNe
唔似喎,應該都係用而家果隻再升級
佢呢隻product 好似 BR咁 可以用嚟攝長途
因為都有 Flat bed 混合用
合併過左係時候要交保護費
買完大單 Airbus 就到 Boeing
LCC買左位的話都要被改位咁買位黎做乜?

你都識講一分錢一分貨,比一千蚊買碗仔翅期望有真翅係on9
咁你比十蚊買真翅去期望有真翅又係乜?
點解仲要keep倒頭位中東位置中間
最長12個鐘倒轉飛真係好咩
短榮嗰隻78K好似可以用嚟飛西雅圖
不過冇PEY會唔會難搞啲
77W --> 777X
772/333 --> 78X

其實都make sense嘅

btw 美國佬好似未批合併

冇記錯 好似見過佢地隻787飛VIE
不過我到而家都唔明點解CX 唔用返 33G隻J放落 regional 用住先
其他亞洲區 regional 都有哂 flat bed 咁濟
不嬲都係mixed fleet居多
更何況而家兩邊啲機個市場都有啲唔同
歐洲就係買完巴士就話有條件過
美國佬唔係都係有條件過咩 都係要放棄某d slot
https://www.ch-aviation.com/news/142059-korean-air-denies-it-needs-to-surrender-us-slots
我覺得應該同EU 一樣 俾完保護費就會好快有好消息
到時 OZ 退出 *A 入烏合
以前好多人(包括我)都覺得有350就唔會有787,反之亦然
但出咗78X再加上SQ收左機後,就覺得情況出現左變化
多左公司兩樣都有

除非間野係LCC或者淨做domestic
無人會想買死一間比人揸春袋
而且787 350 77X都唔完全overlap
EK玩開大機都走去買359
KE唔肯放LAX走
OZ直情係無左,唔存在走*A入烏合

依加premia同德威話想入*A
不過premia無IATA membership
德威就lcc + 無IATA membership
都係難搞
家陣EQV 完d 位唔同左 因為安全機制而轉位

所以開頭講價值觀唔同 好難討論落去

你原價$1000既真翅 減價落$10, 我買左
點解我唔可以覺得係真野 你假翅一早講假 我再考慮買唔買

不如你都利申下先
我完全唔知你有無前設 有無利益衝突
俾唔到真翅咪話自己係碗仔翅囉,冇人會怪

你話真翅又俾假翅可以報海關啦
我諗鬼佬唔係咁介意倒頭位
以前啲飛機都有
佢地好多火車都仲係咁
係啲東亞病先會坐到頭暈
大柴:我有777

咁EK係市場證明咗寧願要細隻啲point to point都唔要hub to hub姐
佢到最後都係要買359
無可能都無理由攬住380過世
可能個癲狗page收咗唔知邊間錢呢
飛過qsuite 同etihad 倒頭
其實無感覺, 唔同坐巴士有方向感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞