[航空]連登飛機膠討論區114

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
不如巴膠鐵膠氣象膠開晒同一個po算啦
都係同一班人
仲要個底花咗
加埋應該唔使一日就爆一個post
想問下cx啲A350轉晒新IFE未?
嚟緊要飛yyz,怕悶
舊到去A330嗰啲先會悶啦
A350一開波嗰隻都已經幾好用幾多嘢睇+玩
Latam 美股預備上市
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/1041354/hk-express%E8%AA%BF%E4%BD%8D%E9%A2%A8%E6%B3%A2-%E9%82%84%E5%8E%9F%E4%BA%8B%E4%BB%B6%E5%A7%8B%E6%9C%AA-%E4%BA%8B%E4%B8%BB%E8%A6%AA%E8%A7%A3%E9%87%8B-%E6%88%91%E5%94%94%E4%BF%82%E6%80%AA%E7%8D%B8%E5%AE%B6%E9%95%B7
根據李女士及《香港01》了解,在李女士揀選30行A至D座位時,快運安排空中巴士A321-200客機飛該班往名古屋的航班,緊急出口座位排為26行、以及11行和12行左右各一個位,而非他們所選訂的30行。不過到飛行當日,快運改用空中巴士A321neo客機飛該航班,李女士一家所訂的30行座位,變成緊急出口座位排,由於一對子女雖然高大,但只有十多歲,未夠18歲,根據規定不可以坐在急出口座位,地勤人員安排他們與25行的四位乘客對調。

原文網址: HK Express調位風波|還原事件始未 事主親解釋:我唔係怪獸家長 | 香港01 https://www.hk01.com/article/1041354?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
khh 自己國家airline 都冇乜飛大機
最大都係CI 330仲要唔係成日飛
最大都係321/738
CX 三時五時 77P 一係330飛過去 仲唔J死
HX290、UO192
呢兩架兜左幾多圈
copy from UO grp
有邊個醉酒佬會話自己飲醉
有邊個怪獸會話自己係怪獸
其實好多airlines會臨時轉機型
乘客會坐唔返買左嘅座位號碼
第一次見UO咁大件事
睇住佢兜最後會唔會折返
以為UO192折返
結果轉位置繼續兜
UO 小編換左人
人哋連張單都有 班打手仲點駁
HX290睇黎折返香港
UO192應該轉降桃園
漏咗少少嘢

有邊個醉酒佬會話自己飲醉,只會覺得其他人醉撚咗

有邊個怪獸會話自己係怪獸,只會覺得係其他人煽動
台仔成日都笑最重視高雄嘅airline唔係自家梅花綠地球而係外資因航
華信都冇開返境外航班就知啦
因航唔係台籍黎架咩
仲可以飛日本添
係咪高雄疫情後發展慢左?KHH客流量得疫情前7成,TPE都有9成,同埋CX喺KHH load factor都係好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞