[航空]連登飛機膠討論區114

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
依家去以色列應該預左?
當你潛在炸彈人咁盤
不過二千五百蚊來回歐洲仲要有open jaw
平能醫百病
你上面貼出嚟嗰段TAF decode都未夠鐘
師兄呀 你copy嗰個係未來喎
佢話過去冇喎
我仲以為我部機個日期時間錯咗
我以為自己睇錯日子

補充返 尋晚METAR係有出過TEMPO 2500嘅
能見度不至於要做CAT II 何來LVO
7C?
睇錯CJU 自膠
TN27/2522Z TEMPO 2516/2524 VRB22G35KT 2500 TSRA SHRA FEW008CB SCT020

sor原來個po十幾個鐘前,不過尋日都落過2500
sor自膠不過上面搵番History係有2500米過
TEMPO我當佢冇到
唔出RVR都唔好意思話自己係LVO啦

同埋TAF係預報 唔一定準
要睇現況係應該睇METAR
佢地依加見到747 350 777都會濕
不過都明 一堆737 320
有色弱去攞個車牌都勁撚麻煩
舊年我都係CX ICN轉KTX
不過KTX車好舊好惡坐
感覺似舊和諧號
新幹線同復興號屌打佢
https://www.flightradar24.com/data/airports/hkg/weather
METAR
尋日有段時間連續幾次Tempo 2500,我唔係機師,但我估有機會短暫能見度低?
我記得詹姆士好似講過大陸有d野係嚴過日本
我都唔係airline pilot
但係2500唔算低
CAAC肥過medical係要申報
KTX有幾款
常見既有KTX 同KTX 신천
2隻都坐過,KTX車廂好暗又用藍綠色,感覺好舊

KTX신천感覺光猛好多,似翻現代既列車,但我覺得配色比較冰冷
嗰時首爾釜山好似得第一代舊車
應該今年年中先每日一pair轉新車KTX青龍
提提你,你覆緊個五毛
大陸好多野都好嚴
食品安全法 水源/水體保養法
工程類 施工安全法 用水安全 等等等等 都有好多好比歐美概嚴謹法例 只係有冇人去執行咁解
係,法例嚴,但執行方面就........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞