係泰國曼谷及芭堤雅 住咗3年,你問我嘗試答

888 回覆
184 Like 37 Dislike
想問下d 生活區,邊區租屋比較抵,係咪用dd property?
約600呎大概幾錢?
有無邊幾間餐廳去曼谷值得推薦人去食下
平貴都無所謂
u gay???
就算去商場food court食飯平均十幾20港紙一碟
商場啲普通餐廳都係平均$4/50港紙就食到有質素嘅飯
邊度差唔多
街邊啲平民餐廳或車仔檔仲撚平 $10港紙食得飽
點解揀曼谷同埋芭堤雅,唔揀清邁?使唔使識泰文?
我都同呢位師兄一樣想知呢個問題
落club同酒吧識嗰啲泰妹都係好容易就可以食到
啱啱識就可以同你又攬又錫
見到真心鍾意嘅女想同佢拍拖係咪冇可能?
佢哋係咪都唔會同人認真戀愛?
同埋想知啲泰妹同人message係咪都唔鍾意用emoji
識咗幾個都係咁
其實出面大部分都正經都滿足到你嘅需求
連鎖專做外國人生意好貴呀,只不過佢包裝到個服務及環境幾好
基本上你唔係去啲偏僻地方同去少人嘅地方根本唔會有事
我自己一個去曼谷都去咗10幾次
都係凌晨機去 落地周圍行 乜事都冇
亦都未見過有任何事故發生 真係唔需要太驚
Condo 同本地平民住宅唔同
街邊所有嘅平民嘢全部都係$10港紙就食到
周街都係平靚正
一個月叫幾多次雞
啲芭堤雅啲篤篤到底點搭? 搭一陣就要我落車 我未到
酒店單嘢你有冇份?
唔知架,不過正常人都唔諗去馬
我都有個香港朋友俾個有錢泰妹大佢10年,半包養,可以住佢芭堤雅間大宅,都黐撚線
如果慳慳地,平時生活洗費幾多夠用?(唔計叫雞落吧玩)
Pupen seafood,性價比最高
至於好大隻嘅蝦,其實成個泰國基本上都係大頭蝦
睇吓你工作性質啦,你話喺嗰邊打工就冇可能㗎啦人工咁低,你話返香港長住就應該唔會㗎啦,但係我大時大節都會返過去探吓朋友嘅,一年大約三四次啦
退休定發展事業?點解會揀呢兩個地方?
Lm
只能夠講佢哋比較open,約炮當食飯,拍拖唔係冇可能嘅,除非你長居泰國啦,否則建議你都係唔好啦,隨時送你綠帽,有啲都好黐身

佢哋用Line Sticker 㗎洗版咁回 sticker
我好奇問吓,你揀住嘅酒店會揀邊一區?
多謝師兄經驗分享 小弟未有太多經驗真係唔識
爽條定篤篤?
篤篤搵笨
爽條,好簡單,地點,講價俾佢幾錢,ok上車,落車俾錢
3000hkd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞