係泰國曼谷及芭堤雅 住咗3年,你問我嘗試答

888 回覆
184 Like 37 Dislike
Apartment用設施都要俾住宅證嘅
有啲會所如果寬鬆唔check咁就冇問題

篤篤體驗吓ok,但對旅客嚟講其實係搵笨,可能仲要講價谷到一肚氣行兩嘢轉頭叫你落車,或者落車收費好貴,記得講好價及地點
十分同意
之前喺泰國返香港
出咗機場巴士站,企咗2分鐘已經滴緊汗
泰國就算出汗都好快乾

清邁夜晚都係25-26度
隱世就冇,但如果你食呢兩樣我諗去返商場嘅泰菜舖,因為一般街邊鋪或地鋪都其實唔多整生菜包及糯米飯之類
好詳細,我又學到嘢
Barr兄,我幫你置頂
咪啦年中都見唔少電單車交通意外,死亡現場都見過不過講真嘅泰國揸電單車點都安全過香港,啲司機都比較禮讓,但意外嘅嘢估你唔到
其實Thonglor BTS出邊嘅地舖都OK 㗎,雖然我唔知你衛生標準條件去到邊。
呢個真呀,合法經營嘅商舖我都見唔到有性玩具專門店
唔係咩重要資訊,Google都可以了解到7788,我估暫時唔多巴絲打用得著呢個visa應該唔洗置頂
好多時普通商場地下擺檔賣T shirt 都係300baht有交易
Platinum Mall,不過女裝較多

或者夜市都有啲檔有賣

Nana, Asoke 街邊好多喎,賣衫,賣大麻,賣sex toy
係呀,今個星期六、日乜都唔開,冇嘢玩冇酒飲
要玩今晚好去
最鍾意佢啲野食細細份
叫grab可以一次過叫好多間
試晒想食嘅嘢
香港D飯餐,D飯多多咁俾你,驚死"賺"唔飽你咁

食太多好易肥
Food court平靚正,但如果係商場樓上嘅食肆就真係比較貴,不過都唔係全部嘅,有啲餐廳lunch time set都大概7-80港紙有交易,水準都高
Siam food court 有間蟹肉飯幾好
去過T21果啲都OK
泰T恤啲圖都比較花
唔該哂巴打
因為考慮緊俾兩老去泰國退休
所以睇下係咪可行
去過好多次泰國, 又好短時間
每次都係得1個星期

對成個國家風土人情, 政治歷史都了解好少,
好想有機會接觸多d, 同埋了解多d泰國唔同既一面

最多間中行下gogobar
咩黎嫁?
咩月份涼啲? 11 12月?
mbk 好好行 又平又多野睇

仲有冇類似mbk既商場介紹下
咁用陪讀visa真係平好多

巴打你點睇小朋友係泰國讀國際學校?
我比較緊馬拉同泰國
咁用陪讀visa真係平好多

巴打你點睇小朋友係泰國讀國際學校?
我比較緊馬拉同泰國
當佢做到全部人都衛生,衣着光鮮,重點會係而家嘅價錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞