素食撚入肉食餐廳要求素食被拒,店員已道歉仍然被公審服務質素差

565 回覆
27 Like 1912 Dislike
不如你用下腦先再貼依啲例子
佢素食做到,唔代表人人都得,植物性蛋白好多都係不完全氨基酸,要有食肉既效果要食好多唔同既食材,相對上便利性,可行性同執行性低好多
佢職業健美有大量時間資源準備diet相對上易好多,但一般人返工返學,鬼得閒咩

仲有佢素食做到亦唔代表食肉做唔到/效果差,可能佢食肉會更好呢,事實上有無數比佢成就高既bodybuilder都係食肉,你依啲例子完全無説服力
鍋邊素比較多係迷信人士初一十五唔食得肉,或者出席完啲傳統習俗要戒口一段時間果堆人,同其他人食飯時就會咁食(中菜唔似西餐可以自己食一碟)
宗教人士同素食人士好少鍋邊素
鍋邊素我反而係見老一輩多

比較多係迷信人士初一十五唔食得肉,
或者出席完啲傳統習俗要戒口一段時間果堆人,
同其他人食飯時就會咁食(中菜唔似西餐可以自己食一碟)
佢有睇 佢知

自己申請俾人屌 仲想公審
無肉人日常搵侮辱自己嘅方法
你咁撐佢 就注定你第時都咁樣俾人對待
所以話香港嘅閪客同閪店
都係雞先蛋先嘅問題
點講都講唔清
擺明釣魚Post ,都咁多人中招
我個觀察再一次被證實係啱:95%連登狗都係白撚痴,最多唔超過5%係正常智商。上面班傻鳩錯撚晒重點仲懵撚柒柒一味食素食肉氹氹轉,冇錯重點嘅又錯概念,總之連登狗就係冇個正常
哇屌
極品嚟喎
咁撚多分支
下次唔舒服食粒藥要唔要問下藥廠有無掂過動物
你係有要求但係冇錢既廢柴
仲好意思話人地底泥
硬咩撚野頭皮
我淨係見到閪客硬係要强人所難
有個素食朋友
每次哎嘢食都係 點餐牌上既嘢食再哎佢走肉,好多都做到
例如:
豉椒排骨走排骨
乾炒牛河走牛
叉燒飯走叉燒
點解要用咁既方式去對西客?

明知肉食店都要入去要求素食,點解唔去天安門廣場大嗌我要民主?
店員整唔到素食應該要切腹謝罪啦

on99
其實我會覺得鍋邊素果班唔算會影響人
同普通食野一樣都係揀黎夾
其他果幾款麻煩好多
即係你想話你冇錢不過冇要求到屎都食得好開心?咁你食多啲,最好食埋我篤屎,唔阻你
上網亂屌有撚用咩
不過你呢啲冇logic既公屋廢老就係咁
你班含撚屋村燶閪連基本邏輯都冇仲喺度獻世咁又算咩?一個非常之簡單嘅問題就試撚到你班垃圾咩料啦!屌你老母仲扮乜撚嘢怪獸?
白撚閪痴連咩係服務你都噏唔撚出啦賤種,成班廢柴中學都未撚畢到業學人叫春
即係咁,如果你連條傳菜婆衰喺邊都懵撚柒柒就已經應該直接撼頭埋牆死撚咗佢,知佢衰咩但唔知應該點改善叫做好少少,但都係蠢撚過隻閪。但以你程度應該再投100次胎都唔會夠智商去到呢個層次,95%嘅大陸雞老母生出嚟住徙置區嘅下賤連登仔都係屬於同你一樣嘅懵撚柒柒組別
你走去問呢班社會最低賤最垃圾嘅人種,佢哋實話俾你聽乜都做唔到。呢個當然,一來呢班賤柒連登狗低學歷低收入低智商低技術,成世人流流長做極都係低三下四時薪工攞最低工資,呢種廢物一開口必定話冇得搞,因為習慣咗少做少錯,做多咗依然只𢭃最低工資,不如一嘢就話冇龜得煩。你睇佢哋寫啲嘢都知,完全符合徙置區地踎嘅人設。你認同佢哋,你都必然只係一件人形垃圾,唔撚會有第二個可能
香港服務業搞到全世界狂屌,其中一個主要原因就係你班貧民窟賤種嘅習性培養出嚟,你哋班燶閪越覺得啱嘅事,全世界就話俾你聽你好撚下賤,但你哋係唔會知衰,因為你嘅生活圈子撞口撞面都係同係一樣嘅賤種。返工就傳菜龜廚房狗,返屋企就大陸雞咕哩佬,約朋友又係一班底層傳菜龜門口狗賣貨雞,永遠跳唔出呢個賤種圈子,有乜辦法見識唔低劣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞