素食撚入肉食餐廳要求素食被拒,店員已道歉仍然被公審服務質素差

565 回覆
27 Like 1912 Dislike
對人體有認識嘅人真係唔會講得出叫人食齋
基因改造食物有咩問題
好似番茄咁 冇基因改造過嘅番茄好易爛
邊頂得到長途運輸

激素係另一個問題 真正要處理嘅係規管動物用激素
唔係將激素妖魔化去推人食啲營養不良餐單
咁都叫無禮貌,係咪要人90度鞠躬?

況且人哋餐廳真係唔一定要就你個人嘅素食偏好,唔啱你要求唔需要公審人。
素撚自助餐
你眼中嘅營養得protein lipid同carbohydrate
你知唔知對於Homo sapiens嚟講
植物入面嘅鐵係難吸收過動物入面嘅鐵
豆或者堅果入面仲要有多酚嚟減低人體吸收鐵嘅能力
H. sapiens嘅腸道仲要冇辦法分解同吸收植物嘅纖維素
生物學上嚟講根本唔應該食齋 而係雜食動物
直接block條白卡得架喇,唔駛浪費時間
講啲生物基本野有撚用咩,以前就得,鬼唔知以前食肉勁

依家嚴重污染,又病,又提早衰老,唔同晒啦
你都幾天真,打多啲email
食素只係一種偏好
劉馬車食素佢都係一舊屎
美斯唔係中坑?
cillian murphy呢?
最弊你同啲素撚連基本生物學都唔識呢
史前人類好多都淨係生存到四十歲左右
仲要骨質疏鬆呢種現代人嘅老年病喺好多三四十歲嘅史前人類骨骼出現
然後你仲有面講宜家啲人又病又提早衰老
事實上現代人同古代人只係面對唔同類型嘅病
共同會出現嘅病仲要係古代人早啲出現 咁計落其實現代人仲健康少少

Btw你大腸啲細菌製造出嚟嘅vitamin B12俾你屙完沖撚哂落屎塔喇
撈返啲屎上嚟補充啦
我哋呢啲唔食齋嘅人就可以好方便咁喺動物性食品到吸收
Cillian Murphy
/
Academy Awards
/
Awards
Best Actor
打乜撚多啲email
公事有需要咪打email囉 你份工唔洗打email咩
又唔計植物仲同動物一樣易受污染
水土是但一樣唔得都中招

又驚有蟲害
唔通全部溫室培養咩

動物驚有激素/食藥
咁係飼養問題 唔關食肉事
買果陣可以揀啫 貴啲啫
唔通食菜 唔揀有機又話驚有農藥啦喎

而家啲人得閒死唔得閒病
身體不知幾後生襟老又長命

未老先衰唔好賴人啦
做返多啲運動啦
素撚嘅diet缺乏vitamin B12
可能因為咁令佢哋思考能力下降

睇嚟你都係覺得60歲仲係中年嗰啲人黎
食supplement仲正常過食肉
究竟呢種人出咗咩問題搞到自己咁癡線
一面倒鬧佢都唔覺得自己有問題咁

講香港服務質素差一定大把人認同
佢都算勁可以引到咁多人屌佢
非素食餐廳款去挑機問人有無素食
講對唔住都話人語氣唔好同埋個答案唔合佢心意
好地地又叫人打多d email 素食撚真係好撚小家
Who?
呢句已經顯露出你無理據 柒左唔認
輸鳩左
三大邪教
耶撚 環保撚 素食撚
vegan不嬲都多精神病
你繼續 我卜左放題食肉
佢咁貼圖法好Content farm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞