素食撚入肉食餐廳要求素食被拒,店員已道歉仍然被公審服務質素差

565 回覆
27 Like 1912 Dislike
刀叉都切過肉
沾過血
拎啲新開嘅黎
搵埋大師念經開光先得
佢地素食關我撚事?
連登狗就係咁可悲,95%以上嘅連登狗都係類似嘅背景:貧民窟出身,老豆老粗一個,所以阿爺嗰代都唔慌好得去邊。老豆80-90年代返大陸叫雞識咗你阿媽,單程證搞佢落嚟,生一大竇九唔搭八嘅低端人口,讀徙置區野雞天台學校又讀唔上,中學都畢唔到業,要靠做低三下四時薪工糊口。平時見極都係同樣低端嘅親戚朋友同事,見識低劣,所以approach問題嘅模式有個低知識水平嘅特點,錯撚晒方向。社會上正常人一睇都明我講乜,但係你班垃圾仲喺啲完全非重點嘅枝節上面糾纏,唔怪之得有跨代貧窮呢樣嘢,有啲狗種就係爛泥扶唔上壁,抵你哋俾正常人鄙視到老。

我由一開始就只係講啲伙記處理得差,點解差,因為啲經理本身就唔稱職,教壞手勢,搞到香港服務業俾全世界耻笑。至於食唔食素有冇提供完全唔係重點。你班死蠢閪就係鑽晒牛角尖,係咁講素食撚素食撚唔知你做乜鳩。就好似支那狗一樣,以為香港嘅問題係唔夠屋住,低撚等民族嘅共通點都係差唔多,永遠錯撚晒仲沾沾自喜,唔撚死都冇撚柒用
講真,
個經理咁答都好標準,
我點知你要去到既素食程度係咩level?
陣間話點解啲咖喱入面有牛油,
或者點解唔係用無處理過肉類既廚具去煮素食,
到時又話間餐廳逼人食動物制品,
對住呢啲煩西,
最簡單都係答無,
反正香港素食者佔人口3%都唔夠,
做少3%生意都無咩大不了。
最尾果張有啲似153
即係點樣做得差

無,咪同你講無
講埋唔該

仲想點
要素食撚快啲去死
咁就最環保
香港素食者週不時比人指指點點,唔係冇理由嘅!
我今日就食2份肉,屌你老母素食者
死傻鳩傳菜龜,自己報個課程讀吓啦,係咪諗住柒撚慌懵就一世?
如果佢講得好就唔使俾人唱通街啦戇撚鳩
我去素食餐廳叫佢整個五成熟紐西蘭ribeye 你估下班偽善弱智待應會唔會黑哂面咁簡單?
直情拎起電話拍片加埋cctv po 你上網公審tim 呀

收皮啦karen
講埋對唔住都無禮貌
失心瘋
又話可以直接講
人地直接講又俾你屌
教我就唔會教,只可以講,如果我係個經理,我一定做到佢生意,利潤仲比正常餐好,何樂而不為?你哋班廢柴地底泥咪繼續話冇冇冇囉,呢啲就係正常人同連登狗嘅分別
屌你 明踩場 我下次又去間食素既問有冇得整肉 佢冇既就屌佢做乜唔試 reject and turn away
雞油都輸咗
DLLM, m記冇牛腩麵食!
係咪唔知咩叫翻譯覺得自己好幽默?
你要花多幾個extra resources去做?
做完佢唔滿意係邊個責任?
破壞咗公司menu比佢宣傳開去個個入嚟咁做邊個負責?

一睇你就知0管理經驗喺道廢噏
啲餐廳遇到呢啲閪客一律建議加料
你隻屎眼用紅毛泥封咗
佢來自中產家庭,唔算有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞